Gradovi

Akcija za humanitarku iz Bihaća: Pomozimo Ani Hošić da pobijedi rak

Akcija za humanitarku iz Bihaća: Pomozimo Ani Hošić da pobijedi rak
Foto: Ustupljena fotografija | Akcija za humanitarku iz Bihaća: Pomozimo Ani Hošić da pobijedi rak

BIHAĆ - Humanitarno udruženje "Pomozi.ba" pokrenulo je humanitarnu akciju kako bi se pomoglo Ani Hošić (61) iz Bihaća, kojoj je nedavno dijagnosticiran rak dojke.

Iz ovoga udruženje pozvali su sve ljude dobre volje da pomognu liječenju ove Bišćanke, a za te potrebe je pokrenut i humanitarni telefonski broj 17044. Svi koji žele, jednim telefonskim pozivom mogu donirati dvije marke. Hošićeva je majka troje odrasle djece koja imaju svoje porodice, ali nisu u finansijskoj mogućnosti da pomognu njeno liječenje.

Ona je već dugo udovica, penzionerka je sa minimalnim primanjima, a Bišćanima je poznata i kao vješta krojačica koja je šivenjem zarađivala dodatna sredstva kako bi odgajala svoju djecu.

Nedavno je primijetila promjene na dojci, a poslije pretraga i biopsije ustanovljeno je da ima rak. Liječnici su ustanovili kako je neophodna operacija kako bi se spasio njen život, kao i 16 ciklusa hemoterapije, te imunoterapija. Procijenjeno je da troškovi liječenja i operacije iznose nešto manje od 40.000 eura, što je suma koju ova penzionerka i njena porodica ne mogu samostalno prikupiti.

Također, Hošićeva je u lokalnoj zajednici prepoznatljiva po volonterskom i humanitarnom radu, pomagala je mnogima, a sada je došlo vrijeme da je njoj potrebna pomoć. Svi koji žele da učestvuju u pomoći više informacija mogu pronaći na internet stranicama Udruženja "Pomozi.ba".

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije