Ex -Yu

Vulin: Srbija nema od čega da se uzdrži, neka se Vašington uzdrži

Vulin: Srbija nema od čega da se uzdrži, neka se Vašington uzdrži
Foto: Tanjug | Vulin: Srbija nema od čega da se uzdrži, neka se Vašington uzdrži

BEOGRAD - Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da bi najbolje bilo da se SAD uzdrže od pokušaja da vladaju Srbijom, a posebno od podrške nasilju premijera samoporglašenog Kosova Aljbina Kurtija nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Vulin je, povodom saopštenja američkog Stejt departmenta u kome poziva Beograd i Prištinu da se uzdrže od "nekoordinisanih akcija", ukazao da Srbija nema od čega da se uzdrži.

"Jedini put ka napretku na Kosovu i Metohiji je bezuslovno sprovođenje Briselskog sporazuma i formiranje zajednice srpskih opština koje se čeka već 11 godina", naveo je Vulin u pisanoj izjavi.

On ističe da bi najbolje bilo da se SAD uzdrži od pokušaja da vlada Srbijom, a posebno od nekada javne, a nekada tajne podrške Kurtiju u njegovom nasilju prema Srbima na Kosovu.

Da su se SAD uzdržale od bombardovanja Srbije bez saglasnosti Savjeta bezbjednosti UN, ocjenjuje Vulin, ne bi bilo ni takozvanog Kosova, ni protjerivanja Srba, ni nestabilnosti u regionu.

Američki Stejt department pozvao je Beograd i Prištinu da se uzdrže od "nekoordinisanih akcija ili zakonodavnih akata koji su u suprotnosti sa normalizacijom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije