Ex -Yu

Vulin: Nadam se da za Srbiju ima mesta u BRIKS-u

Vulin: Nadam se da za Srbiju ima mesta u BRIKS-u
Foto: Tanjug / AP | Vulin: Nadam se da za Srbiju ima mesta u BRIKS-u

​KAZANJ - Srbija se nada da će za nju biti mjesta u BRIKS-u, koji nudi mnogo slobode i ne zahtjeva promjenu političkog sistema ili pristupanje režimima sankcija, rekao je danas potpredsjednik Vlade Srbije, Aleksandar Vulin u intervjuu za "RIA Novosti".

On je istakao da se Srbija osjeća među prijateljima u BRIKS-u, koji, kako je rekao, nudi slobodu izbora, što je za Beograd važna alternativa.

"Prvi put možemo da biramo. Trebalo bi da naučimo da, na kraju krajeva, možemo da biramo. Ovo je za nas veoma važno. Veoma sam zainteresovan da saznam više o BRIKS-u i nadam se da će u njemu biti mesta za Srbiju", rekao je Vulin ruskoj agenciji na marginama samita. 

On je takođe naglasio da je BRIKS organizacija koja ne zahtijeva od bilo koga da mijenja politički sistem ili se pridruži režimu sankcija.

Pored Vulina u delegaciji Republike Srbije na samitu BRIKS-a u Kazanju su i ministar odbrane Bratislav Gašić, ministarka privrede Adrijana Mesarović i ministar bez portfelja zadužen za oblast međunarodne ekonomske saradnje i oblast društvenog položaja crkve u zemlji i inostranstvu Nenad Popović, prenosi "Tanjug".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije