Ex -Yu

Vulin: Ambasador Hil bi volio da je kauboj, ali Srbi nisu Indijanci

Vulin: Ambasador Hil bi volio da je kauboj, ali Srbi nisu Indijanci
Foto: Tanjug | Vulin: Ambasador Hil bi volio da je kauboj, ali Srbi nisu Indijanci

BEOGRAD - Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da bi američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil volio da je kauboj, ali da Srbi nisu Indijanci.

Reagujući na Hilovu izjavu da u protestima protiv litijuma vidi borbu protiv puta Srbije ka Zapadu i da vjeruje da će Srbija, ipak, krenuti pravim putem, Vulin je rekao da je američki ambasador zaboravio da su vođe antilitijumskog protesta bile na višemjesečnoj obuci u Sjedinjenim Državama, poput Miroslava Aleksića.

"Zaboravio je da su školovani i finansirani od 'Rokfeler fondacije' kao (Savo) Manojlović, da su od Ćute, Lazovića, Grbovića, Ponoša pa do Marinike i Đilasa za izbore organizovani, finansirani i zgurani na jednu listu od NDI-ja", naveo je Vulin, prenosi Srna.

Prema njegovim riječima, da je ambasador Ruske Federacije ili Kine rekao da je put Srbije na Istoku, "sva pro-NATO opozicija, javni servis i tajkunski mediji, a i dobar dio vlasti bi tražili da se odmah protjeraju", saopšteno je iz Kabineta potpredsjednika Vlade Srbije.

"Kada Hil kaže gde nam je mesto, većina zaćuti kao da je dobila komandu `na mesto`. Kada nam već predlaže put, dobro bi bilo da nam kaže i da je na tom putu priznanje takozvanog Kosova, prihvatanje odgovornosti za lažni genocid u Srebrenici, odricanje od Republike Srpske, članstvo u NATO i legalizacija istopolnih brakova", poručio je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije