Ex -Yu

Vučić: Srpski narod uvek bio uz jevrejski

Vučić: Srpski narod uvek bio uz jevrejski
Foto: Tanjug/AP | Vučić: Srpski narod uvek bio uz jevrejski

​BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je tokom obraćanja medijima sa izraelskim predsjednikom Isakom Hercogom za vrijeme njegove zvanične posjete Beogradu da su razgovarali o svim važnim pitanjima za saradnju dvije zemlje.

Naveo je da je dogovoreno da se u najkraćem roku uradi sporazum o slobodnoj trgovini.

"Izrael i Srbija imaju dobre odnose i trudimo se da ih unapređujemo. Kakve odnose imate sa nekim vidi se u teškim, ne u lakim trenucima. Srpski narod je uvek bio uz jevrejski narod, tokom najtežih godina, kako tokom Drugog svetskog rata, tako i pre, ali rekao bih i danas, kada, čini mi se, to nije nimalo jednostavno", kazao je Vučić, prenosi "Euronews".

Dodao je da je ponosan na činjenicu da u Beogradu i Srbiji ne postoje nikakvi izlivi antisemitizma.

Potpisana su tri memoranduma o razumijevanju, kao i izjava u oblasti tehnoloških inovacija između Kancelarije za IT i eUpravu Vlade Srbije i Uprave za inovacije Izraela.

Potpisani su Memorandum o saradnji Privredne komore Srbije i Izraelskog instituta za izvoz i međunarodnu saradnju, Memorandum o saradnji Privredne komore Srbije i Federacije izraelskih privrednih komora, te Memorandum o saradnji Privredne komore Srbije i Saveza industrijskih proizvođača Izraela, prenosi RTS.

"Obavijestio sam Hercoga o svemu što se zbiva na KiM, potrebi poštovanja međunarodnog prava, Povelji UN i ne bih dalje da uvlačim druge u ono što je naš odnos prema onome u regionu, kao što je Hercog mene upoznao sa situacijom u Izraelu i situaciji na Bliskom istoku. Ja sam ga veoma pomno i pažljivo saslušao", naveo je Vučić. 

Dodao je da su razgovarali i o sukobima i ratovima u Evropi, Ukrajini, Rusiji i svemu što ih očekuje u raspravi u Generalnoj skupštini UN.

"Iskazao sam zahvalnost zbog činjenice da Izrael nije podržao rezoluciju protiv Srbije nedavno u GS UN, što je za nas bilo od izuzetnog značaja", kazao je Vučić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije