Ex -Yu

Vučić: Srbija nastavlja putem fiskalne stabilnosti

Vučić: Srbija nastavlja putem fiskalne stabilnosti
Foto: Tanjug | Vučić: Srbija nastavlja putem fiskalne stabilnosti

​BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, poslije sastanka sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), da Srbija nastavlja putem fiskalne stabilnosti, ali da će morati biti još disciplinovanija i odgovornija nego do sada.

"Težak, verujem i uspešan sastanak sa delegacijom MMF-a. Srbija nastavlja putem fiskalne stabilnosti, ali ćemo morati da budemo još disciplinovaniji i odgovorniji nego do sada", naveo je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav.

Vučić je dodao da pregovori sa MMF-om jesu bili naporni, ali da je ostvaren sjajan napredak, što je, kako je naveo, potvrdio i šef misije Donald Megetigan, prenosi Tanjug.

Vučić je naveo da mu je Megetigan čestitao na postizanju investicionog rejtinga Srbije i istakao uspješan završetak četvrte, ujedno i posljednje revizije tekućeg stendbaj aranžmana, kao i dogovor novog PCI aranžmana od sljedeće godine.

Dodao je da je potvrđen dogovor o održavanju budžetskog deficita od tri odsto u periodu 2025-2027, uz prioritizaciju kapitalnih projekata.

Vučić je naveo da je delegacija MMF-a naglasila važnost poštovanja fiskalnih pravila, posebno kada je riječ o platama i penzijama, kao i potrebu za pažljivim upravljanjem troškovima u sektorima poljoprivrede, infrastrukture i zdravstva.

"Izrazio sam zahvalnost za podršku MMF-a i istakao posvećenost Srbije daljoj fiskalnoj konsolidaciji i sprovođenju strukturnih reformi, uključujući reforme u energetskom sektoru i upravljanju javnim preduzećima", naveo je Vučić u objavi na Instagramu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije