Ex -Yu

Vučić: Pripadnici "Kobri" dobijaju novi dom, zaslužuju najbolje uslove

Vučić: Pripadnici "Kobri" dobijaju novi dom, zaslužuju najbolje uslove
Foto: Tanjug | Vučić: Pripadnici "Kobri" dobijaju novi dom, zaslužuju najbolje uslove

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u kasarni "Vasa Čarapić" u Beogradu, na polaganju kamena temeljca za izgradnju novog objekta za smještaj i obuku pripadnika Odreda vojne policije specijalne namjene "Kobre", da će taj elitni odred dobiti novi dom koji će imati najbolje uslove i naglasio da oni to zaslužuju, jer su bespogovorno odani državi.

Vučić je istakao da neće da govori o njihovoj hrabrosti, jer zna kakvi su po tom pitanju i da za tim nema potrebe.

"Beskrajno Vas poštujem i cenim vaš težak rad. Vi ste hrabri, odgovorni i bespogovorno odani otadžbini. Danas imam veliku čast i zadovoljstvo da najavim početak izgradnje novog objekta u kasarni 'Vasa Čarapić', koji će postati novi dom Vašeg elitnog odreda. Odavno ste zaslužili najsavremenije uslove za rad i obuku, a ovaj projekat ima za cilj da obezbedi te uslove", rekao je Vučić.

Kaže da je pitao pripadnike Kobri da li su zadovoljni onim što će biti urađeno za njih i da su mu svi rekli da je to ono što su čekali i da se time ispunjavaju skoro svi njihovi profesionalni snovi.

U objektu će se, istakao je, nalaziti sve što je optimalno za funkcionisanje jedinice, ali i specijalizovani prostor za fizičku i taktičku obuku.

"Planirani su kapaciteti za smeštaj i rekreaciju, tako da imate sve na jednom mestu", dodao je Vučić.

Rekao je da će biti urađena kompletna rekonstrukcija starog objekta, kao i da će Kobre dobiti posebnu kuhinju.

Vučić je istakao da je za policajce novi prostor simbol posvećenosti i stalne težnje ka izvrsnosti, ali i simbol naše borbe da ulažemo u naše najbolje ljude.

"Što se same vojske tiče, ulagaćemo još mnogo. Imaćemo novo povećanje plata u narednim mesecima. I to povećanje plata, čak i kada ga izrazite u malim procentima, mnogo je veće nego ranije, zato što je osnovica mnogo veća. Pet ili 10 odsto danas je mnogo više nego nekad 20 ili 30 odsto. Sebi i svojim porodicama ćete moći da obezbedite pristojan život, a na vas, kada je u pitanju potencijalna odbrana i odvraćanje agresora uvek računamo", poručio je Vučić.

On ime poželio da njihovo znanje i ratničke vještine nikada ne moraju da upotrebe.

"Ali ako bude bilo potrebe, ako nas agresor na to natera, siguran sam da ćete, kao što je to bilo u prošlosti, biti prvi koji se bespogovorno odazivaju u gotovo 100 procentnom odzivu pojavljuju na svojim zadacima. 15.000 kvadrata koje ćemo ovde da gradimo verujem da će zadovoljiti vaše potrebe i verujem da će doprineti usavršavanju vaših sposobnosti i vaše borbene gotovosti", poručio je Vučić.

On je zahvalio pripadnicima Kobri na posvećenosti, ljubavi prema Srbiji i napornom radu, a zatim je, zajedno sa pripadnicma Kobri, u prisustvu ministra odbrane Bratislava Gašića, položio kamen temeljac za izgradnju novog objekta za smještaj i obuku pripadnika Odreda vojne policije specijalne namjene "Kobre" u kasarni "Vasa Čarapić". 

            

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije