Ex -Yu

Vučić: Dan nacionalne zastave je praznik srpskog naroda, ma gde on živeo

Vučić: Dan nacionalne zastave je praznik srpskog naroda, ma gde on živeo
Foto: Tanjug/AP | Vučić: Dan nacionalne zastave je praznik srpskog naroda, ma gde on živeo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave praznik srpskog naroda, ma gdje on živio.

"Našem narodu u zemlji, rasejanju, svuda na našoj planeti, čestitam praznik, čestitam Dan srpskog jedinstva, u nadi da ćemo to jedinstvo umeti da gradimo, čuvamo, baš kao i naš jezik, pismo i kulturu. Naš narod su biseri rasuti po celom svetu. I ma gde bili ti biseri, oni danas čine nisku najsjajnijeg mogućeg sjaja", rekao je Vučić na prijemu učenika i nastavnika osnovnih škola i predsjednika opština iz Republike Srpske i Crne Gore, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Republike.

Dodao je da je srpski narod kroz dugu istoriju svog trajanja odavno sazreo do državotvornog naroda.

"Naš narod u svojoj kolektivnoj svesti pamti mnoge toponime još od drevne Vinče. Pamti naš narod mnoge gradove, mnoge divne krajolike, mnoge zavete. I svi, baš svi naši ljudi danas slave veliki praznik", poručio je Vučić, prenosi Tanjug.

Predsjednik Srbije je istakao da se Srbi ujedinjuju pod najljepšim crveno-plavo-belim barjakom na svijetu.

"Taj barjak je lep, tačno onoliko koliko je viteške i nevine krvi proliveno u odbrani slobode naroda koji ga je oslikao i odabrao za svoj", rekao je predsjednik.

Vučić je dodao da pripadnici srpskog naroda na Kosovu i Metohiji zbog srpske trobojke ne žive u uslovima na koje su Evropljani i neki drugi navikli.

"Govorimo i o uslovima na koje su ti isti Evropljani pečatima i potpisima garantovali, a nisu ispunili. Naša sestra i braća na Kosovu i Metohiji danas se raduju zajedno sa nama. Ovom prilikom ih srdačno pozdravljam, čestitam im praznik i pre svih, eto baš njima. Zaslužili su, najviše su pretrpeli i znam da će još mnogo toga morati da pretrpe, ali uvek će imati svoju Srbiju, svoju državu. I nas koji ćemo biti uz njih", poručio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije