Ex -Yu

Vozaču borbenog vozila Vojske Srbije koji je smrskao automobil kod Raške određen pritvor

Vozaču borbenog vozila Vojske Srbije koji je smrskao automobil kod Raške određen pritvor
Foto: Instagram | Vozaču borbenog vozila Vojske Srbije koji je smrskao automobil kod Raške određen pritvor

Vozač borbenog vozila Vojske Srbije, M.V. koji je učestvovao u nesreći na putu Raška - Kraljevo u kojoj je poginulo pet osoba, saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu nakon čega mu je određen pritvor, javljaju srpski mediji.

Kako za “Blic” navode iz Višeg suda u Kraljevu, Više javno tužilaštvo u Kraljevu je 23. septembra donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv M. V. iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja na štetu Danijela Lazovića, troje maloljetnika i Dijane K.

„Nakon saslušanja osumnjičenog, a po prijedlogu Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, istom je od strane sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu određen pritvor“, navode iz Višeg suda u Kraljevu za “Blic”.

M.V. je pritvor određen da ne bi uticao na svjedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Kako smo pisali, osumnjičeni M.V. je imao više od 0,20 promila alkohola u krvi.

Pripadnicima Vojske Srbije nije dozvoljeno da imaju alkohol u krvi, odnosno alko-test ne smije da pokaže ništa više od nule.

Osumnjičeni M. V. je borbenim vozilom prešao na lijevu stranu puta nakon čega je došlo do nesreće. U automobilu u koji je, kako se sumnja, udario borbenim vozilom nalazila se porodica Lazović iz Raške, Danijel i Mirjana i njihova komšinica Dijana K.

Ona je juče puštena na kućno liječenje.

Mirjanin muž Danijel L, koji je bio zaposlen u kasarni u Raški, porijeklom je iz Novog Pazara, gdje je i odrastao. On i njegova supruga preselili su se u Rašku prije nekoliko godina, kada je Danijel dobio posao u Vojsci Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije