Ex -Yu

Vlada Srbije saradnju s Hagom svodi na tehnički nivo

Vlada Srbije saradnju s Hagom svodi na tehnički nivo
Vlada Srbije saradnju s Hagom svodi na tehnički nivo

BEOGRAD - Vlada Srbije je danas odlučila da saradnju s Haškim tribunalom svede na tehnički nivo i skinula je sa dnevnog reda sve tačke koje se odnose na dostavu dokumentacije tom sudu, izjavio je Rasim Ljajić, predsjednik Savjeta za saradnju sa Haškim tribunalom.

Ljajić je na konferenciji za novinare poslije sjednice Vlade Srbije rekao da to ne znači da Srbija prekida saradnju s tim sudom, ali je istakao da će saradnja biti svedena na tehnički nivo.

Ljajić je rekao da je Vlada izrazila ogorčenje zbog presude Žalbenog vijeća Haškog tribunala kojom su oslobođeni Ante Gotovina i Mladen Markač i upozorila da ta presuda neće doprinijeti pomirenju među zemljama u regionu.

"Umesto da takva odluka donese pravdu za porodice žrtava, ona im dodatno nanosi bol", rekao je Ljajić.

On je dodao da je Vlada Srbije odlučila da njeni predstavnici neće učestvovati na međunarodnog konferenciji "Nasljeđe Haškog tribunala u bivšoj Jugoslaviji" koju 22. novembra u Beogradu organizuje Haški tribunal.

Ljajić je rekao da ima informaciju da na konferenciji neće učestvovati ni predsjednik Haškog tribunala, sudija Fausto Pokar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije