Ex -Yu

Vještakinja na suđenju za masakr u "Ribnikaru" otkrila nove detalje

Vještakinja na suđenju za masakr u "Ribnikaru" otkrila nove detalje
Foto: Tanjug | Vještakinja na suđenju za masakr u "Ribnikaru" otkrila nove detalje

BEOGRAD - Na današnjem suđenju u Palati pravde, zbog masakra koji je K.K. (14) počinio u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar", saslušani su vještaci i predstavnik komisije koja je vršila preglede i analize maloljetnika koji je ubio učenike i domara u pucnjavi 3. maja prošle godine.

Iako je ovo suđenje na samom početku zatvoreno za javnost, saopšteni su detalji pregleda maloljetnika koji je pucao na svoje školske drugare i radnika obezbeđenja.

U masakru koji se dogodio u jutarnjim satima u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubijeno je osmoro djece i radnik obezbjeđenja.

Dječak koji je počinio zločin bio je učenik sedmog razreda koji uzeo oružje od svog oca, koje je držao neobezbijeđeno, pripremio molotovljeve koktele i spisak djece koju je želio da ubije. 

Uhapšen je nakon zločina i od 3. maja prošle godine nalazi se pod ljekarskim nadzorom u bolnici u Beogradu, prenosi Nova.

Na današnjem suđenju najprije je govorila Aneta Lakić, predstavnica komisije vještaka koja je obavila nadzor maloljetnog K.K, i koja je odgovarala na zahtjeve advokata o dopuni vještačenja. 

Potom je suđenje zatvoreno za javnost kada su za govornicu sudnice izašle Ana Najman, psiholog, kao i Milena Stanković, psihijatar. 

Suđenje je zatvoreno za javnost na zahtjev advokata Ognjena Božovića, koji zastupa porodice ubijenih u masakru, a zbog privatnih detalja koji ne bi željeli da izađu u javnost.

Predstavnik komisije vještaka koja je obavila razgovor sa maloljetnim K.K. i koja je dostavila sudu vještačenje dječaka ubice Aneta Lakić ispričala je pred sudom, odgovarajući na zahtjeve advokata obje strane, da su razgovori sa maloljetnikom trajali čak četiri dana i po nekoliko sati, kako bi se stekla prava slika o njegovom rasuđivanju u momentu izvršenja krivičnog djela. Kada je počinio masakr K.K. je imao 13 godina.

"Sa maloletnim K.K. razgovor je obavljen prvi put u danu kada se kobni događaj i desio. On je na Kliniku za neurologoiju i psihijatriju doveden u večernjim satima i odmah je obavljen razgovor sa njim koji daje nainformativniju sliku o rasuđivanju dečaka u momentu izvršenja zločina. Pored medicinske dokumentacije koja je dostavljena, ovaj nalaz zasniva se na pregledima video snimaka na mestu zločina, kao i čitavog procesa razgovora koji su sa njim obavljeni", istakla je ona.

Današnjem ročištu u Palati pravde prisustvovali su Miloš Čikić i Suzana Stanković-Čikić, roditelji ubijenog Andrije Čikića, Nina Kobiljski, majka ubijene Eme Kobiljski, kao i Anđelko Aćimović, otac ubijene devojčice Angeline Aćimović, koja je u pucnjavi teško ranjena, a preminula je poslije 12 dana u bolnici, uprkos velikim naporima ljekara da joj spasu život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije