Ex -Yu

Uhapšen serijski pljačkaš bankomata, ukrao 500.000 evra

Uhapšen serijski pljačkaš bankomata, ukrao 500.000 evra
Foto: Pixabay | Uhapšen serijski pljačkaš bankomata, ukrao 500.000 evra

ZAGREB - U Hrvatskoj je uhapšen 48-godišnji pljačkaš koji je nizom sofisticiranih provala u bankomate u Zagrebu ukrao 500.000 evra.

Istragom je utvrđeno da je u bjekstvu od 2021. i za njim je bila raspisana potraga na nivou EU, saopštila je danas zagrebačka Policijska uprava.

Višemjesečnom policijskom istragom riješena su četiri krivična djela teških krađa provaljivanjem u bankomate i uhapšen razbojnik jer je nezakonito stekao imovinsku korist u iznosu od 500.000 evra, naveli su iz policije.

Pljačkaš je u prostor u kojem su se nalazili bankomati postavio sakrivene kamere usmjerene na bankomat i tako došao do saznanja o vremenu i načinu punjenja, te o pristupnim šiframa za njihovo otvaranje.

"Nakon što su bankomati napunjeni novcem, električnim biciklom došao bi do prostora u kojem su se nalazili, otključavao ih i otvarao pomoću ranije izrađenog ključa. Iz otključanog bankomata otuđio je pune kasete s novcem, nakon čega je zaključavao i bankomate i prostor u kojem se nalaze", navela je policija, prenosi Srna.

Osumnjičeni 48-godišnjak je uhapšen na području Zagreba.

Utvrđeno je da je za njim bila raspisana potraga na nivou EU i okolnih zemalja Hrvatske radi izdržavanja kazne od šest godina zbog ranije počinjenih sofisticiranih krivičnih djela teških krađa provaljivanjem.

Osumnjičeni je predat u zagrebački zatvor na izdržavanje kazne, a krivična prijava biće podnesena Opštinskom tužilaštvu u Zagrebu, prenose zagrebački mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije