Ex -Yu

U Nišu proglašena vanredna situacija zbog nepogoda

U Nišu proglašena vanredna situacija zbog nepogoda
Foto: N.N. | U Nišu proglašena vanredna situacija zbog nepogoda

BEOGRAD - Gradski štab za vanredne situacije grada Niša proglasio je vanrednu situaciju zbog elementarnih nepogoda izazvanih noćašnjim nevremenom.

Obilne kiše izazvavale su zamućenje svih izvorišta za snabdijevanje Niša vodom zbog čega su isključena sa vodovodnog sistema.

Snabdijevanje vodom obezbjeđuje se sa izvorišta Medijana, zbog čega će korisnici u višim dijelovi grada, ukoliko zamućenje potraje, ostati bez vode. Grad preduzima mjere na normalizaciji snabdijevanja vodom, javlja RTS.

Voda u vodovodnom sistemu Niša je dobrog kvaliteta, hemijski i biološki je ispravna, pojačana je kontrola kvaliteta vode u sistemu od strane nadležnih institucija i JKP "Naisus", rečeno je na Gradskom štabu za vanredne situacije Grada Niša.

Dežurne ekipe prate stanje vodotokova i otklanjaju posljedice nevremena, saopšteno je na Gradskom štabu za vanredne situacije Grada Niša.

Dežurne ekipe Elektrodistribucije u Nišu otklanjaju kvarove na elektromreži na područjima gdje je došlo do prekida napajanja korisnika električnom energijom. Radilo se ili se radi na sanaciji klizišta i odrona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije