Ex -Yu

Suđenje Trajkoviću vraćeno na početak

Suđenje Trajkoviću vraćeno na početak
Foto: Printscreen Video/Tanjug | Suđenje Trajkoviću vraćeno na početak

PRIŠTINA - Suđenje Slađanu Trajkoviću, kojeg tužilaštvo u Prištini tereti za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva 1999. u opštini Vučitrn, vraćeno je na početak zbog promjene članova sudskog vijeća.

Trajković se i danas na ročištu u Osnovnom sudu u Prištini izjasnio da nije kriv po navodima optužnice, prenosi "Kosovo online".

Advokat Dejan Vasić rekao je da je i od novog sudskog vijeća zatraženo da se njegov klijent brani sa slobode, zato što nema bojazni da Trajković napusti Kosovo i Metohiju, dodajući da su sudu ukazali na praksu koja je postojala kada su ovi slučajevi bili u nadležnosti UNMIK-a i EULEX-a, prenosi Srna.

Trajković je u uvodnoj riječi rekao da mu nije palo na pamet da ode sa Kosova, gdje živi, naglasivši da ni sa kim nema problema i da se i prije hapšenja slobodno kretao.

"Moja kuća bukvalno je opkoljena policijskim patrolama i stoga se slažem sa zahtevom advokata i sa svim onim što je rekao. Nemam nameru da bežim, niti mi je palo na pamet da odem sa Kosova. Ja ništa nemam u Srbiji. Sve moje što imam, ono što mi vredi duhovno i materijalno, ovde je, na Kosovu", rekao je Trajković.

Nastavak suđenja zakazan je za 26. novembar, kada bi trebalo da budu ispitani novi svjedoci.

Trajković je uhapšen 15. decembra 2022. godine u Sjevernoj Mitrovici, mjesec dana nakon što je sa svojim kolegama napustio prištinsku policiju, i od tada se nalazi u pritvoru. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije