Ex -Yu

Suđenje Blažiću: "Počeo je pucati, ja sam pala, pravila se mrtva"

Suđenje Blažiću: "Počeo je pucati, ja sam pala, pravila se mrtva"
Foto: Tanjug | Suđenje Blažiću: "Počeo je pucati, ja sam pala, pravila se mrtva"

BEOGRAD - U Specijalnom sudu u Beogradu danas je, saslušanjem svjedoka, nastavljeno suđenje Urošu Blažiću, koji je optužen da je 4. maja prošle godine u selima Dubona i Malo Orašje kod Mladenovca ubio devet mladih i ranio 12, i njegovom ocu Radiši Blažiću.

Iskaze su na početku dali Andrijana Mitrović, koja je ranjena u masakru, djed Uroša Blažića po majci Dragan Gavrilović i ujna Milunka Gavrilović.

Mitrovićeva je rekla da je u školskom dvorištu u Duboni bila sa drugovima desetak minuta, da su se u okolini čuli pucnjevi, a onda je za nekoliko minuta autom došao Blažić, rekao: "Ruke u vis, lezite dole, pucaću".

"Počeo je pucati, ja sam pala, pravila se mrtva, izgubila sam svest, ničeg više se ne sećam. Pucao je dva metra od nas, rafalno, a posle pojedinačno, ne sećam se. Pucao je iz puške, izlazile su varnice neke", ispričala je ona, prenosi Danas.

Djed Dragan Gavrilović iz sela Vinjište kod Kragujevca rekao je da je sa Radišom i Urošem Blažićem bio u odličnim odnosima, posjećivali su se jednom ili dvaput godišnje, obično za slave, a da ne zna ništa o oružju koje su posjedovali Uroš i Radiša, niti je to oružje ikad vidio.

"Nikad nisam pričao o oružju ništa sa Radišom. Uroš nikad nije pričao o oružju", naveo je on.

Milunka Gavrilović je takođe potvrdila da Radiša nikad nije pričao o oružju na slavi, kao ni Uroš, kao i da nikakvo oružje u Duboni i Šepšinu, gdje je Uroš živio, nije vidjela.

Ona je na kraju iskaza uputila saučešće porodicama stradalih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije