Ex -Yu

Suđenje Belivukovoj grupi: Gnusni detalji o ubistvima četvorice muškaraca

Suđenje Belivukovoj grupi: Gnusni detalji o ubistvima četvorice muškaraca
Foto: Tanjug/Arhiva | Suđenje Belivukovoj grupi: Gnusni detalji o ubistvima četvorice muškaraca

BEOGRAD - U Specijalnom sudu u Beogradu danas je svjedočenjem okrivljenog-saradnika Bojana Hrvatina nastavljeno suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, koji se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Hrvatin je tokom suđenja detaljno pričao o ubistvima Nikole Mitića, Lazara Vukićevića, Gorana Veličkovića i Zdravka Radojevića.

Zdravka Radojevića su pripadnici grupe, prema Hrvatinovim riječima, oteli i ubili jer je prijetio da će ubiti Marka Budimira, a ukoliko njega ne uspije, onda će mu ubiti ženu i dijete.    

Nakon što su ga oteli, u kući u Ritopeku su ga natjerali da napuni jedan pištolj, koji su kasnije iskoristili kako bi lažirali pucnjavu na Marka Budimira, nakon Radojevićevog ubistva.    

Radojevića je, kao tvrdi Hrvatin, ubio Belivuk jednim udarcem sjekire u vrat, a potom su isjekli tijelo i ostatke prosuli u rijeku.   

Hrvatin je rekao da je čuo da su pripadnici grupe jedan od Radojevićevih automobila prodali na KiM ili u Albaniji, i dodao da su njemu za to ubistvo obećali isplatu od 10.000 evra.    

Pričajući o otmici i ubistvu Nikole Mitića, Hrvatin je rekao da su vođe grupe imale informaciju da ih Lazar Vukićević i Aleksandar Šarac, pripadnici suparničke grupe opserviraju i prate, zbog čega su tog 9. avgusta 2020. godine odlučili da prate Belivukov i Miljkovićev automobil, kako bi utvrdili da li neko ide za njima.   

Ubrzo su primijetili crnu "hondu" i momka koji ga je vozio oteli i odveli u prostoriju na FK Partizan, a ubrzo ga odvezli u kuću u Ritopeku, gdje je Mitić i ubijen.  

Hrvatin tvrdi da mu Mitić rekao da je Belivuka i Miljkovića pratio za Vukićevića i da je za to dobio par hiljada evra.

 Kako je Hrvatin ispričao, sljedećeg dana kada je ušao u skrivenu prostoriju u kući u Ritopeku, gdje je bilo Mitićevo tijelo, koje su oni, kako je Hrvatin detaljno opisao, najprije isjekli u dijelove i samljeli ih u industrijskoj mašini, a potom ostatke prosuli u rijeku.   

Hrvatin je rekao da su Belivuk, Miljković i Nebojša Janković nekoliko dana prije ubistva Vukićevića otišli u Crnu Goru gdje su oteli Mileta Radulovića, zvanog Kapetan i sa njegovog telefona su pokušali da namame Šarca,  koji je odustao, dok su Vukićevića namimili pričom da su zarobili Belivuka i da treba da ide da ga muči.   

Vukićevića je u kuću dovezao Nemanja Đurić, a sam Hrvatin kako je naveo nije učestvovao u tom ubistvu, ali mu je Marko Budimir prenio da je Vukićević prilikom ulaska u dvorište izvadio pištolj i opalio, nakon čega su ga pripadnici grupe savladali i pretukli.     

Prema Hrvatinovim riječima, plan je bio da Vukićević bude živ dok se ne vrate Belivuk i Miljković iz Crne Gore, ali je on 14. oktobra 2020. godine ubijen.

Hrvatin je prethodno danas detaljno opisao otmicu i ubistvo Gorana Veličkovića 3.avgusta 2020. godine.     

Hrvatin je prvo priznao da je on postao član grupe čije su vođe Belivuk i Marko Milković i da ga je sa njima spojio Miloš Budimir.    

On je naveo da je Gorana Veličkovića grupa namamila preko njega, a preko kupovine dva pištolja, tako što je Hrvatin ponudio Veličkoviću oružje koje navodno prodaje njegov drug, koga je preko Skaj aplikacije glumio Miljković.     

Veličković je pristao da kupi pištolje i dogovorio da se sastane sa Hrvatinom 3. avgusta 2020. godine, kada ga je Hrvatin pokupio automobilom i odveo u njive u blizini Vrčina i gdje su ga savladali pripadnici ove grupe i odvezli u kuću u Ritopeku.  

Hrvatin, kako tvrdi, nije učestvovao u samom ubistvu Veličkovića, ali mu je Miljković ispričao da se Veličković "dobro držao" i da je pitao za Hrvatina, za kog su rekli da su njega "već rešili".    

Kako je naveo Hrvatin, Miljković se dopisivao sa Veličkovićevog telefona sa Filipom Koraćem i pojedinim navijačima, odnosno predstavljao se kao Veličković, ali je dodao da je Korać brzo shvatio da se ne dopisuje sa Veličkovićem, nakon čega mu je Miljković poslao fotografiju ubijenog Veličkovića.  

  Hrvatin tvrdi da je njemu za to ubistvo bilo obećano 20.000 evra, međutim dobio je od Belivuka 10.000 evra, a ostatak je podeljen pripadnicima grupe koji su učestvovali u ubistvu.   

On je sklopio sporazum sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 14 godina ispriča svoja saznanja o krivičnim djelima koja je zajedno sa pripadnicima grupe počinio.

Suđenje se nastavlja u petak kada će Hrvatin pričati o ubistvu Milana Ljepoje i ostalim krivičnim djelima, prenosi Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije