Ex -Yu

Srpski profesor štrajkuje glađu u Kirgistanu, oglasila se supruga

Srpski profesor štrajkuje glađu u Kirgistanu, oglasila se supruga
Foto: Pixabay / Inovacioni centar | Srpski profesor štrajkuje glađu u Kirgistanu, oglasila se supruga

BIŠKEK, BEOGRAD - Profesor Mašinskog fakulteta u Beogradu Aleksandar Simonović, koji je uhapšen 19. septembra u Kirgistanu, ušao je u dvanaesti dan štrajka glađu.

Podsjetimo, on je u ovoj azijskoj zemlji boravio po službenoj dužnosti, a to je i za portal "IN4S" potvrdila njegova supruga.

"Moj suprug je za Kirgistan otputovao kao prevodilac i stručni konsultant sa putnim nalogom Mašinskog fakulteta", rekla je za crnogorski portal vidno uznemirena Branka Simonović, kojoj su dobronamerni prijatelji objasnili da je u pitanju zamjena identiteta, da je angažovan najbolji advokat i da će brzo sve biti riješeno.

"Kako je vrijeme odmicalo postalo nam je jasno da je u pitanju nešto mnogo ozbiljnije, da bi se na kraju ispostavilo da su pritvoreni za davanje mita, što nema nikakvog dodira sa istinom, bar što se mog supruga tiče", kategorična je bila ova mlada žena zabrinuta za sudbinu svog supruga u toj besudoj zemlji.

Takođe, podsjećamo da ova siromašna država, turbulentne političke scene kojom dominiraju korumpirani političari i kriminalni klanovi, čiji je jedini izvozni produkt električna energija, po izvještaju reportera bez granica po ljudskim pravima i demokratskim standardima nalazi se na 122 mjestu od 180 zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije