Ex -Yu

Srbija ukida crveni nivo uzbune

Srbija ukida crveni nivo uzbune
Foto: Tanjug | Srbija ukida crveni nivo uzbune

BEOGRAD - Ivica Dačić, potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova, donio je odluku o ukidanju crvenog nivoa bezbjednosnih pretnji od terorizma s obzirom na smanjeni nivo bezbjednosnih izazova, rizika i prijetnji od terorističkog akta.

Dačić je rekao da mjere koje su naložene u skladu sa crvenim nivoom bezbjednosnih prijetnji od terorizma, prestaju danas od 19 časova, i prelazi se na žuti nivo, što je umjereni stepen ugroženosti od terorizma.

U skladu sa žutim nivoom bezbjednosnih pretnji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimaće pojačane mjere predostrožnosti i pozornosti, u cilju zaštite objekata od vitalnog značaja za Srbiju, ključne infrastrukturne objekte, tržne centre, bioskope, javne objekte i mjesta masovnih okupljanja, prenosi RTS.

Miloš Žujović, koji je promijenio vjeru u islam i ime u Salahudin, prošle subote ustrijelio je samostrelom u vrat pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića ispred Ambasade Izraela u Beogradu. 

Jevremović je u samoodbrani uzvratio vatrom i savladao napadača, koji je od zadobijenih rana preminuo.

Pripadnik Žandarmerije je operisan u Urgentnom centru. 

Tužilaštvo je ovaj napad okarakterisao kao teroristički akt, nakon čega je podignut nivo bezbjednosti, a prisustvo policije u narednim danima bilo je pojačano i vidljivo na svim mjestima javnog okupljanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije