Ex -Yu

Slučaj "Banjska": Dvojica uhapšenih odbila da se izjasne o krivici

Slučaj "Banjska": Dvojica uhapšenih odbila da se izjasne o krivici
Foto: Tanjug/AP | Slučaj "Banjska": Dvojica uhapšenih odbila da se izjasne o krivici

PRIŠTINA - Trojici Srba uhapšenih tokom oružanog sukoba u Banjskoj prošle godine, juče je nastavljeno suđenje u Osnovnom sudu u Prištini, na kojem su Vladimir Tolić i Blagoje Spasojević odbili da se u ovoj fazi postupka izjasne o navodnoj krivici.

Treći optuženi Dušan Maksimović rekao je da se ne osjeća krivim i da nema nikakve veze po navodima optužnice za terorizam i rušenje ustavnog poretka.

Njegov branilac, advokatica Jovana Filipović, medijima je prenijela da će u skladu sa njegovim odbacivanjem krivice podnijeti zahtjev za odbacivanje optužnice i prigovor na dokaze.

Branilac Vladimira Tolića, advokat Miloš Delević rekao je nakon ročišta da ne mogu da prihvate optužnicu, njenu sadržinu, a posebno kvalifikacije djela, prenosi RTS.

"Naravno, ne sporimo da je bio pripadnik oružane grupe koja se zadesila u Banjskoj tog dana. Međutim, za sada ne možemo prihvatiti ovu sadržinu optužnice", rekao je Delević.

Tolić, Spasojević i Maksimović uhapšeni su tokom oružanog sukoba grupe naoružanih srpskih civila i policije u Banjskoj 24. septembra 2023. Optuženi su za navodni terorizam i rušenje ustavnog poretka. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije