Ex -Yu

Sjednica Skupštine Crne Gore kasnila, pa prekinuta: Zasjeda Kolegijum

Sjednica Skupštine Crne Gore kasnila, pa prekinuta: Zasjeda Kolegijum
Foto: Skupština Crne Gore | Sjednica Skupštine Crne Gore kasnila, pa prekinuta: Zasjeda Kolegijum

PODGORICA - Tek što je počela sa gotovo sat vremena zakašnjenja, sjednica Skupštine Crne Gore je prekinuta, zbog održavanja Kolegijuma predsjednika parlamenta na zahtjev opozicione Demokratske partije socijalsta (DPS).

Nakon što je predsjednik parlamenta Andrija Mandić predložio da se dnevni red dopuni Prijedlogom rezolucije o genocidu u Jasenovcu, koji je prethodno prošao Zakonodavni i Odbor za ljudska prava i slobode, poslanik DPS Andrija Nikolić zatražio je održavanje kratkog vanrednog Kolegijuma na kojem će, kako je rekao, poslanici DPS-a izložiti svoje zahtjeve.

"Da na toj sjednici porazgovaramo o daljem učešću opozicije u radu tog Kolegijuma, imajući u vidu da ste sjednicu sazvali mimo poslovnika i da ste nas na prethodnoj sjednici kolegijuma obavijestili da ćete nas pozvati onda kada obezbijedite kvorum", kazao je Nikolić.

Rekao je i da Mandić ne može da "ponižava Skupštinu" i da je, kako tvrdi, predsjednik parlamenta "demonstrirao bahatost i samovolju".

Poslanik DNP Milan Knežević poručio je poslanicima opozicije da se na njima na Vidovdan neće svađati i istakao da bi "bilo dobro da ovu sjednicu počnu bez opstrukcija".

Na početku sjednice poslanici su minutom ćutanja odali počast Draganu Đuroviću, nekadašnjem poslaniku DPS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije