Ex -Yu

Sada je jasno zašto je Vučić odbio Putina

Sada je jasno zašto je Vučić odbio Putina
Foto: Tanjug | Sada je jasno zašto je Vučić odbio Putina

BEOGRAD – Premijer Poljske Donald Tusk boraviće u Beogradu 23. i 24. oktobra, saznaje Nova. On je zapravo ta "mnogo važna posjeta", zbog koje je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odbio poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina da prisustvuje samitu BRIKS.

Pomenuti samit ove godine se održava u Kazanju i traje od 22. do 24. oktobra. Poziv predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću uputio je javno Vladimir Putin.

On se početkom prošlog mjeseca sreo s potpredsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom u Vladivostoku, na marginama Istočnog foruma i tom prilikom rekao:

"Prenesite pozdrave predsedniku Vučiću. Čekamo ga na događajima u okviru sastanka lidera BRIKS u Kazanju u formatu BRIKS ‘autrič’. Poslali smo vam poziv, nadam se da će ga gospodin predsednik prihvatiti", prenosi NOVA.

Dan kasnije, Aleksandar Vučić glatko je odbio poziv.

"Imamo mnogo važnih poseta, kako to klinci kažu – gužva u šesnaestercu. Hvala ljudima iz BRIKS-a na pozivu i predsedniku Putinu. Imamo i Njujork, i već sada znam da ću imati razgovore sa najmanje šest predsednika i sa najmanje sedam ili osam premijera na marginama sednice generalne skupštine UN", rekao je Vučić novinarima i naveo da u to vrijeme Beograd obilježava 80 godina od oslobođenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije