Ex -Yu

Roditelji koji su osumnjičeni da su oteli bebu iz bolnice u Francuskoj porijeklom iz Srbije?

Roditelji koji su osumnjičeni da su oteli bebu iz bolnice u Francuskoj porijeklom iz Srbije?
Foto: Pexels/Ilustracija | Roditelji koji su osumnjičeni da su oteli bebu iz bolnice u Francuskoj porijeklom iz Srbije?

Kristina N. (25) i Kevin D. (23), navodno oboje porijeklom iz Srbije, osumnjičeni su da su prije nekoliko dana iz bolnice u Francuskoj oteli svoje prijevremeno rođeno dijete.

Dječak Santjago, koji je prevremeno rođen prije 20 dana i dalje nije pronađen, a policija intenzivno traga za njegovim roditeljima koji su ga, kako se sumnja, oteli iz bolnice u noći između ponedeljka i utorka.

Ljekari navode da su šanse da dječak preživi van bolnice sve manje i manje sa svakim satom koji prolazi.

Policija je navodno pronašla dokaze da su roditelji sa malim Santjagom prebjegli u Belgiju, a na osnovu materijala nadzornih kamera, koje su snimile audi koji su roditelji navodno koristili da napuste francusku.

Iz francuske policije navode da sarađuju sa evropskim i belgijskim vlastima, te da je u Belgiji raspisana potjernica za djetetom.

Strahuje se da bi mali Santjago mogao da umre, jer je u pitanju prijevremeno rođeno dijete, kojem je neophodna stalna medicinska njega.

Prema informacijama koje je objavio BFMTV, Santjago nije mogao da sisa, niti da jede na flašicu, dok je bio u bolnici. Takođe, kako je u pitanju prijevremeno rođena beba, u riziku je od dobijanja raznih infekcija.

Mediji pišu da je osumnjičeni Kevin posljednji put viđen u tamnim farmerkama, bijeloj majici, tankoj teksas jakni i crnom mantilu, dok je Kristina imala bijeli džemper, svijetloplavi prsluk i zelenu suknju.

"Par je, vjeruje se, otišao u Belgiju, nakon što su dijete tokom noći unijeli u automobil pravo iz bolnice", saopšteno je iz tužilatšva.

Navodno su oboje od ranije poznati policiji, otac zbog krivičnog djela nasilje, a majka zbog upotrebe narkotika.

Prema izvoru Le Parisiena, sumnja se da su Kevin i Kristina oteli dijete iz straha da bi socijalne službe mogle da im uzmu dijete.

Međutim, prije otmice nije pokrenut nikakav postupak, iako je isti razmatran. Ipak, nakon otmice, ukoliko dječak bude pronađen živ, vlasti će roditeljima, koji su, kako se navodi, porijeklom iz Srbije, oduzeti starateljstvo.

Inače, policija je 22. oktobra uhapsila pet osoba, starih između 16 i 29 godina, zbog sumnje da su učestvovali u organizaciji otmice maloljetnog lica. Vjeruje se da je najmanje njih dvoje imalo ključnu ulogu u otmici malog Santjaga, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije