Ex -Yu

Ročište Kecmanovićima zatvoreno za javnost

Ročište Kecmanovićima zatvoreno za javnost
Foto: Tanjug | Ročište Kecmanovićima zatvoreno za javnost

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu zatvorio je za javnost današnje ročište u parničnom postupku po tužbi 27 članova porodica ubijenih u OŠ Vladislav Ribnikar, a protiv roditelja i dječaka koji je počinio masovno ubistvo.

Sudija je na prijedlog punomoćnika tužilaca, odnosno članova porodica ubijenih, zatvorila današnje suđenje za javnost zbog zaštite podataka o zdravstvenom stanju oštećenih.

Vještaci Ana Najm i Milena Stanković su vještačile članove porodice ubijenih i one će na današnjem suđenju da iznesu svoj nalaz i mišljenje.

Prije toga sudski vještak Aneta Lakić, inače član komisije koja je vještačila maloljetnog izvršioca ubistva K.K, navela je da su oni nalaz donijeli na osnovu medicinske dokumentacije i na osnovu višečasovnog razgovora koji su vodili sa njim tokom četiri dana.

Sudija je Lakić naložila da u roku od 15 dana iscitira sadržinu pisane dokumentacije na osnovu koje su uradili vještačenje, jer, kako je sudija navela, u nalazu i mišljenju nije vidljiva ta dokumentacija.

Lakić je vještačila sposobnost za rasuđivanje i uračunljivost dječaka u trenutku masovnog ubistva, ali ona nije rekla ishod vještačenja, odnosno da li je bio uračunljiv u tom trenutku ili ne.

Ona je navela i da su tokom vještačenja imali uvid u psihijatrijski izvještaj od 3. maja 2023. godine kada je zločin počinjen, a kada je dječak smješten u psihijatrijsku ustanovu.

Ovu tužbu podnijelo je 27 članova porodica ubijenih protiv dječaka, njegovih roditelja i škole u kojoj se masakr desio.

Branilac Kecmanovića je tokom drugog parničnog postupka, pošto ih sa ovim ima ukupno pet, rekla da majka dječaka neće iznositi odbranu u parničnim postupcima, te je neizvjesno da li će ona danas prisustvovati suđenju.

Pored parničnih postoji i krivični postupak, koji je zatvoren za javnost, a u kojem su, kako saznajemo, i otac i majka negirali krivicu.

Dječak K.K, koji u vrijeme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

On ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio petoro djece i nastavnicu istorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije