Ex -Yu

Putin pisao Vučiću

Putin pisao Vučiću
Foto: Tanjug/Arhiva | Putin pisao Vučiću

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je, povodom 80. godišnjice oslobođenja Beograda od fašizma, čestitku predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, u kojoj se ističe da je važno da dobre tradicije bratskog prijateljstva i danas služe kao pouzdana osnova za razvoj odnosa strateškog partnerstva između Rusije i Srbije.

“Beogradska ofanzivna operacija, koju su prije osam decenija izvele snage Crvene armije i jugoslovenskih partizanskih odreda, slavna je stranica naše zajedničke istorije. Hiljade sovjetskih vojnika palih u borbi protiv nacizma počivaju u srpskoj zemlji. Visoko cijenimo poštovanje i pažljiv odnos s kojim vlasti i građani Srbije čuvaju sjećanja na njih“, naveo je Putin u čestitki Vučiću, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsjednika Srbije.

Predsjednik Rusije je istakao da su Rusi i Srbi vijekovima stajali rame uz rame u borbi protiv zajedničkih neprijatelja i zajedno savladavali nedaće i iskušenja.

„Važno je da dobre tradicije bratskog prijateljstva, koje su nam zavještali preci, i danas služe kao pouzdana osnova za razvoj odnosa strateškog partnerstva između Ruske Federacije i Republike Srbije. Iskreno Vam želim zdravlje i uspjeh, a svim Vašim sunarodnicima blagostanje i prosperitet“, navodi se u čestitki Putina predsjedniku Vučiću povodom 80 godina oslobođenja Beograda, prenosi Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije