Ex -Yu

Potvrđena najezda stjenica u splitskom zatvoru

Potvrđena najezda stjenica u splitskom zatvoru
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL | Potvrđena najezda stjenica u splitskom zatvoru

ZAGREB - Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa potvrdilo je pojavu stjenica u splitskom zatvoru na Bilicama na koju je, inače, upozorio bivši načelnik Opštine Smokvica Kuzma Tomašić (SDP), koji je tamo proveo 51 dan.

Tomašić je u zatvoru završio zbog sumnji da je zloupotrebio položaj i za višemilionsku štetu u projektu gradnje Muzeja zlata i srebra u Smokvici, a po izlasku je ukazao na veliki problem sa stjenicama.

"Velika je najezda stjenica u zatvoru, ljudi su svakodnevno izloženi ubodima. To se pokušava riješiti, ali one se samo množe i množe. Uprava zatvora ulaže velike napore, ali sve se za sada pokazalo bezuspješnim. Mislim da se bez uključivanja ministarstva i nekog cjelovitog rješenja taj problem neće riješiti", rekao je Tomašić za hrvatsku RTL, prenosi Tanjug.

Iz Ministarstva kažu da se preduzimaju sve potrebne mjere sistematskog uništavanja stjenica, kao i mjere prevencije u saradnji sa nadležnim epidemiološkim službama.

"Uzrok pojave stenica nije moguće sa sigurnošću utvrditi s obzirom na učestale ulaske i izlaske osoba unutar zatvorskog sistema", rekli su u Ministarstvu pravosuđa, prenosi portal Index.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije