Ex -Yu

Pogledajte kako svjetski mediji izvještavaju o terorističkom napadu u Beogradu

Pogledajte kako svjetski mediji izvještavaju o terorističkom napadu u Beogradu
Foto: Tanjug | Pogledajte kako svjetski mediji izveštavaju o terorističkom napadu u Beogradu

Svjetski mediji posvetili su veliku pažnju terorističkom napadu koji se dogodio danas u Beogradu.

Najviše pažnje su, posvetili izraelski mediji, pošto se ispred ambasade njihove zemlje i desio ovaj incident, te su vijest o ovom napadu istakli na naslovnim stranama svojih portala.

Times of Israel u opširnom izvještaju javlja da je napad izvela osoba povezana s vehabističkim pokretom, dok Jerusalem Post piše da je povrijeđeni pripadnik Žandarmerije brzo reagovao i potegao oružje, te bio teroristu.

Ynet navodi da je napadač "prešao u islam i radikalizovao se".

Rojters je javlja da je napadač sa samostrelom napao pripadnika srpske policije koji ga je ubio. Agencija prenosi riječi ministra policije Ivice Dačića da u pitanju teroristički napad.

Sličan izveštaj objavila je i agencija Associated Press (AP).

AFP prenosi da je napadač sa samostrelom ubijen, citirajući Dačićevu izjavu da se radi o terorizmu.

CNN takođe javlja da se radi o terorističkom napadu, dodajući da su mnoge evropske zemlje poslije 7. oktobra i napada Hamasa na Izrael pojačale mjere bezbjednosti oko diplomatskih predstavništava jevrejske države, kao i oko vjerskih objekata.

Britanski The Guardian javlja da je napadnut policijski službenik koji je čuvao Ambasadu Izraela, kao i da je napadač ubijen, dodajući da je napadač pripadnik vehabijskog pokreta.

BBC uz informacije o napadu dodaje da ovo nije prvi incident kod izraelskih diplomatsko-konzularnih predstavništava od 7. oktobra.

Sky News, uz detaljan izvještaj iz Beograda, prenosi da je ranjeni napadač uspješno operisan, kao i da je u Srbiji proglašen crveni nivo bezbjednosti.

Opširan izveštaj uz mnoštvo fotografija iz Beograda donosi i The Sun, ali i podsjeća da je 2009. u Srbiji došlo do hapšenja četvorice vehabija koji su planirali teroristički napad na fudbalskom stadionu u Novom Pazaru, prenosi "Telegraf".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije