Ex -Yu

Podignuta optužnica protiv bivšeg fudbalera Zvezde

Podignuta optužnica protiv bivšeg fudbalera Zvezde
Foto: Pixnio | Podignuta optužnica protiv bivšeg fudbalera Zvezde

​BEOGRAD - Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv bivšeg fudbalera Nikole Petkovića koji se tereti da je u maju napao dijete (15) u blizini Autokomande, kod fudbalskog stadiona "Rajko Mitić".

On je tada, nakon zadržavanja u trajanju od 48 sati, saslušan, pa mu je određena mJera zabrane približavanja, sastajanja i komuniciranja sa maloljetnim oštećenim.

Nakon sprovedenih dokaznih radnji, podnijet je optužni prijedlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv okrivljenog zbog postojanja opravdane sumnje da je dana 30.05.2024. godine u Beogradu, u blizini Autokomande, kod fudbalskog stadiona "Rajko Mitić" ugrozio sigurnost malolJetnog oštećenog M.D. (15).

Sudu je predloženo da okrivljenog osudi zbog izvršenja krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti iz člana 138 stav 1 Krivičnog zakonika i da ga kazni po zakonu.

Podsjetimo, 30. maja ove godine na Savskom vencu nakon sto su se sukobile dvije grupe osnovaca Petković je na mjestu događaja dječaku izrekao niz uvreda i prijetnji koje su se odnosile na njega i njegovu porodicu.

"Govorio mu je: 'Kada budeš punoletan naći ću te i ubiti, tvog oca i majku, je*aću ti sestru ili brata'. Na taj način vređao je dostojanstvo čoveka" rekli su svojevremeno za "Telegraf" iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

To nije prvi ispad koji se bilježi Petkoviću.

Krajem aprila je protiv Nikole Petkovića Prvo osnovno javno tužilastvo u Beogradu podnijelo optužni prijedlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu zbog sumnje da je učinio krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti na štetu Nemanje Bjelice.

Petković je, podsjetimo, verbalno napao i prijetio smrću makazama košarkašu Nemanji Bjelici i članovima njegove porodice, prenosi "Telegraf".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije