Ex -Yu

Počinje izgradnja državne škole u "Beogradu na vodi"

Počinje izgradnja državne škole u "Beogradu na vodi"
Foto: Beograd na vodi/Ilustracija | Počinje izgradnja državne škole u "Beogradu na vodi"

U "Beogradu na vodi" do kraja ove godine biće završeno još šest stambenih zgrada sa blizu hiljadu stanova, a u toku je i izgradnja državne škole, saopštilo je danas preduzeće "Beograd na vodi".

Ovi objekti nadovezaće se na ukupno 4.500 useljenih stanova u 23 zgrade u "Beogradu na vodi", kao i na brojne realizovane, započete i planirane projektima javne namjene.

Radovi na temeljima državne osnovne škole u "Beogradu na vodi" su završeni, a u narednim danima počinje izgradnja betonske konstrukcije zgrade, dok je istovremeno, na obližnjem gradilištu, u toku podizanje zidova prizemlja modernog državnog vrtića.

Izgradnja ovog najsavremenjeg obrazovnog kampusa u zaleđu Savskog trga počela je krajem maja svečanim polaganjem kamena-temeljca, a prvi đaci će u novu školu krenuti već sljedećeg septembra, navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Ovo je tek prva od ukupno tri nove državne škole u Beogradu na vodi, koje će moći da prime ukupno 1.920 đaka iz cijelog grada.

Pored vrtića u izgradnji, koji počinje da radi takođe sljedećeg septembra, u Beogradu na vodi ih je planirano deset, sa smještajnim kapacitetom za 1.650 dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije