Ex -Yu

Počelo suđenje za "slučaj Banjska"

Počelo suđenje za "slučaj Banjska"
Foto: Tanjug/Arhiva | Počelo suđenje za "slučaj Banjska"

BEOGRAD - U Osnovnom sudu u Prištini počelo je ročište za "slučaj Banjska" po optužnici takozvanog specijalnog tužilaštva Kosova protiv 45 osoba zbog sumnje da su bili dio oružane grupe koja je napala prištinsku policiju.

Osim nekadašnjeg potpredsjednika Srpske liste Milana Radoičića, optuženi su, između ostalih, Dušan Maksimović, Blagoje Spasojević i Vladimir Tolić, koji su uhapšeni poslije incidenta u Banjskoj 24. septembra prošle godine, od kada su u pritvoru.

Ročištu prisustvuju članovi porodica optuženih, oštećeni, advokati Miloš Delević, Jovana Filipović i LJubomir Pantović, kao i veliki broj medija, piše "Kosovo onlajn", prenosi Srna.

U sukobu između grupe Srba i prištinske policije u Banjskoj poginula su trojica Srba - Igor Milenković, Bojan Mijailović i Stefan Nedeljković, kao i prištinski policajac Afrim Bunjaku.

Tužilac je zatražio da se ostalima koji se pominju u optužnici, a koji ne prisustvuju ročištu, sudi u odsustvu, prenosi Srna.

Advokat Ljubomir Pantović, jedan od branilaca optuženih, ukazao je da suđenje u odsustvu za 42 osobe nije moguće, dodajući da je odluka na sudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije