Ex -Yu

Plenković pozvao Milanovića da se ne ponaša kao "politički divljak i prostak"

Plenković pozvao Milanovića da se ne ponaša kao "politički divljak i prostak"
Foto: Matija Habljak/PIXSELL | Plenković pozvao Milanovića da se ne ponaša kao "politički divljak i prostak"

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković poručio je predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću da bi bilo bolje da se ponašao kao predsjednik države, a ne kao politički divljak i prostak.

"Bilo bi bolje, a ne fora, da se on ponaša kao predsjednik, a ne kao politički divljak i prostak koji je izvrijeđao celu političku scenu, koji je HDZ nazvao nacističkom strankom. U Vašingtonu je ćutao.  Kakav stav, o čemu", rekao je Plenković novinarima u Varaždinu, prenosi Tanjug.

Hrvatski premijer je to rekao osvrnuvši se na jučerašnju izjavu Milanovića da bi "Plenković bio super kandidat za predsjednika (države)", prenijeli su hrvatski mediji.

Milanović je ranije najavio da će se kandidovati za još jedan mandat na predstojećim predsjedničkim izborima, koji bi u Hrvatskoj trebalo da budu održani krajem decembra ove godine.

Milanovićevu kandidaturu podržala je njegova bivša stranka, najuticajnija opoziciona SDP.

U aktuelnoj vlasti najava Milanovićeva nije primljena sa odobravanjem, a Plenković stalno upozorava na predsjednikovo kršenje Ustava tokom parlamentarnih izbora održanih u Hrvatskoj u aprilu.

Milanović je, naime, tada tvrdio da će biti novi hrvatski premijer i, uprkos zabrani Ustavnog suda, je sve vrijeme učestvovao u kampanji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije