Ex -Yu

Pet članova DS-a iz Kosovske Mitrovice napustilo stranku

Pet članova DS-a iz Kosovske Mitrovice  napustilo stranku
Pet članova DS-a iz Kosovske Mitrovice napustilo stranku

KOSOVSKA MITROVICA - Dragiša Đoković, Radenko Nedeljković, Siniša Milentijević, Sonja Obradović i Nenad Spasojević iz Kosovske Mitrovice obavijestili su predsjednika Demokratske stranke /DS/ Dragana Đilasa da nisu više članovi te stranke.

Uz obrazloženje da je Đilas u ime DS-a podrškom sporazumu iz Brisela "iznevjerio njihova očekivanja", petoro najuticajnijih članova DS-a iz Kosovske Mitrovice smatra da je Đilas na taj način iznevjerio njihova očekivanja, nadanja i principe na kojima je počivalo njihovo vjerovanje u demokratiju u Srbiji i zbog čega su bili članovi DS-a.

"Podržali ste nešto što je suprotno volji srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a da kao opoziciona stranka to niste bili u obavezi", navodi se u pismu Đilasu.

Oni su istakli da je DS podržao ukidanje države Srbije na Kosovu i Metohiji, asimilaciju Srba, stvaranje Velike Albanije, ukidanje srpskog mita i proces daljeg rasparčavanja države Srbije.

"Na ovaj način dali ste legitimitet jednom sramnom i štetnom sporazumu za državu Srbiju i srpski narod", navode bivši članovi DS-a.

Srbi sa Kosova nisu prihvatili prijedlog briselskog sporazuma već su zatražili da se o njemu izjasne stanovnici Srbije na referendumu.

Oni su na masovnom protestu u Kosovskoj Mitrovici, 22. aprila, usvojili Deklaraciju u kojoj je navedeno da se Srbija potpisivanjem sporazuma "odrekla prava na južnu pokrajinu".

Srpska delegacija parafirala je sporazum sa Prištinom 19. aprila u Briselu, a Vlada Srbije potvrdila ga je 22. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije