Ex -Yu

Perović: Sudija je najavila završne reči na suđenju Blažićima

Perović: Sudija je najavila završne reči na suđenju Blažićima
Foto: Arhiva | Perović: Sudija je najavila završne reči na suđenju Blažićima

BEOGRAD - Viši sudu u Smederevu zakazao je za novembar završne riječi u postupku protiv Uroša Blažića optuženog za masovno ubistvo u selima Dubona i Malo Orašje i njegovog oca, rekao je poslije suđenja novinarima jedan od punomoćnika oštećenih advokat Nebojša Perović.

 

Sudija je, prema njegovim riječima, pored suđenja u ponedeljak 28. oktobra, zakazala još dva termina za  novembra i najavila da će tad odbrana, tužilaštvo i punomoćnici iznijeti završne riječi.

On se najprije osvrnuo na ponašanje Uroša Blažića, koji je prema tvrdnjama punomoćnika, klimao glavom kada mu se obratio oštećeni kom su dva brata ubijena i rekao da je u sudnici morao to da kaže kako bi ušlo u zapisnik i zabilježilo se ponašanje optuženog.

Punomoćnik je istakao da je Vojska Srbije dostavila odgovor na pitanja o automatskoj puški i kamionima, koji su kako tvrde oštećeni 5. maja, nakon zločina bili u domaćinstvu Blažića i nešto odvezli.

Dopis su punomoćnici dobili na kraju suđenja, te će se naknadno o njemu izjasniti.

Pored Uroša Blažića optužnicom je obuhvaćen i njegov otac Radiša Blažić, koji je optužen za nelegalnu nabavku i držanje velike količine oružja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije