Ex -Yu

Pantić došao da obiđe imanje, pa uhapšen za navodni ratni zločin

Pantić došao da obiđe imanje, pa uhapšen za navodni ratni zločin
Foto: Facebook | Pantić došao da obiđe imanje, pa uhapšen za navodni ratni zločin

PRIŠTINA - Srbin od 85 godina Tomislav Pantić došao je u opštinu Istok da obiđe imanje, a uhapšen je pod optužbom za navodni ratni zločin, iako nije imao nikakve veze sa ratnim operacijama na Kosovu i Metohiji, rekao je njegov branilac Vasilije Arsić.

Arsić je naveo da je Pantić napustio Kosovo i Metohiju u junu 1999. godine i da od tada pokušava da vrati svoju imovinu.

"Vodi sudski spor pred Osnovnim sudom u Istoku i pred Apelacionim sudom u Prištini. Danas je došao da proveri u kojoj je fazi njegov predmet, a zatekla ga je naredba o privođenju i on je priveden istražnom odeljenju za ratne zločine u Prištini", rekao je advokat Arsić.

Prema njegovim riječima, Pantić je dao izjavu da je samo zbog toga došao i da nema nikakve veze sa ratnim zločinom.

"Tokom ispitivanja, nijedan događaj, datum i opis događaja nije spomenut da je on učestvovao u ratnom zločinu koji mu se stavlja na teret, a za koji on niti zna, a mislim da ni tužilac ne zna o čemu je reč", napomenuo je Arsić.

On je ukazao na to da Pantić ima 85 godina, da nikada nije bio mobilisan, niti je radio u policiji ili vojsci, već u poljoprivrednom kombinatu i nije imao veze sa ratnim operacijama.

"Sve ovo liči na matricu po kojoj su svi koji se bore za povratak i za svoju imovinu osuđeni da budu označeni kao ratni zločinci i da dignu ruke od svoje imovine", ocijenio je Arsić.

Arsić je večeras izjavio za "Kosovo online" da je Pantiću određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Pantić, koji je danas uhapšen, u prošlosti je često neometano odlazio iz centralne Srbije, gdje je proteklih godina živio, da obilazi svoje imanje u Metohiji, prenosi Srna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije