Ex -Yu

Otkriveno kako je Milanović putovao u BiH

Otkriveno kako je Milanović putovao u BiH
Foto: Denis Kapetanovic/Pixsell | Otkriveno kako je Milanović putovao u BiH

Predsjednik Grvatske Zoran Milanović je u Tomislavgradu položio vijenac i zapalio svijeću kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima.

Ulestvovao je i na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 32. godišjnice Brigade "Kralj Tomislav"

Predsjednik je za put u BiH opet koristio vojne resurse, doznaje Dnevnik Nove TV. Milanović je iz Zagreba odletio američkim helikopterom Black Hawk do malog aerodroma u Sinju, odakle je štićena kolona nastavila putovanje do Tomislavgrada automobilima.

Na isti su se način vratili natrag u poslijepodnevnim satima, doznaje reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov.

Podsjetimo, Milanović je danas na centralnom gradskom trgu u Tomislavgradu s delegacijom položio je vijenac i zapalio svijeće za poginule hrvatske branitelje u BiH. Lani je odlikovanjem Nikole Šubića Zrinskog odlikovao Brigadu kralja Tomislava, čiji su pripadnici učestvovali su u nizu vojnih operacija, uključujući i operacije koje su prethodile Oluji i nakon nje koje su dovele do  okončanja rata u BiH i potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Predsjednik je danas rekao kako se iz Hrvatska ’ne trabunja o hrvatskome svijetu’ i podjeli Bosne i Hercegovine, i najavio da će se Zagreb nastaviti zauzimati za ravnopravnost sunarodnjika i prestanak njihova preglasavanja.

'Mi ne trabunjamo ni o kakvom o hrvatskom svijetu kojega se netko treba bojati. Ne trabunjamo o ruskom i srpskom svijetu, ne kolčimo, ne postavljamo međe i granice', rekao je Milanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije