Ex -Yu

Škola u Srbiji zaključala đački toalet: "Kada naučite da ga koristite biće otključan"

Škola u Srbiji zaključala đački toalet: "Kada naučite da ga koristite biće otključan"
Foto: Reddit.com | Osnovna škola u Srbiji zaključala đacima toalet: "Kada naučite da ga koristite biće otključan"

Osnovna škola "Vuk Karadžić" u Vršcu zaključala je đacima toalet dok ne nauče da ga koriste. Fotografija ovog natpisa, okačenog na vratima školskog wc-a, širi se mrežama, a upozorenje je jasno: "Kada naučite da koristite toalet i za sobom ga ostavite u urednom stanju, onda će biti otključan".

Na Reddit-u i šire uslijedile su salve negativnih komentara na račun onih koji stoje iza ovih riječi, a uglavnom su se svodili na to da je zabrana pristupa toaletu maltretiranje djece.

Da bi razjasnili o čemu se tačno radi i koliko to dugo djeca zbog sopstvenog "nemara" nisu mogla da vrše fiziološke potrebe Telegraf je kontaktirao Anu Avramović, direktorku ove vaspitno-obrazovne ustanove. Avramovićeva je ispričala da su prošlog četvrtka, 17. oktobra, žene koje vode računa o higijeni škole, zatekle su gnusan prizor.

“Čitav toalet je bio umazan izmetom, a higijenski ulošci su bili pobacani po podu ili zalepljeni po zidovima”, kaže direktorka.

Ističe da je, ne samo zbog neprijatnog mirisa i isprljanosti, nego prije svega zbog zdravstvene bezbjednosti upravo samih učenika (sprečavanje mogućnosti razvijanja zaraze), samo na sat do sat i po vremena stavila zabranu na korištenje ovih prostorija, dok ih hijeničarke ne vrate u prvobitno stanje.

Tako da, kako ističe, nema ni govora o cjelodnevnom "mučenju" đaka i sl. A tako strogo obavještenje je, objašnjava, dala iz čisto pedagoških razloga. Izgleda da je to urodilo prodom, jer, kako navodi, danima nakon incidenta toaleti su besprijekorno čisti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije