Ex -Yu

Oglasio se muftija Jusufspahić: "Terorista ne može biti vernik"

Oglasio se muftija Jusufspahić: "Terorista ne može biti vernik"
Foto: Printscreen/Tanjug/Video | Oglasio se muftija Jusufspahić: "Terorista ne može biti vernik"

BEOGRAD - Nakon jučerašnjeg terorističkog napada ispred Ambasade Izraela u Beogradu u kome je ranjen pripadnik Žandarmerije, oglasio se i Mustafa Jusufspahić, muftija beogradski, ističući da terorista ne može biti vjernik, niti da vjernik može biti terorista.

Kako je naveo na svom profilu na društvenoj mreži "X", Islamska zajednica Srbije (IZS) je sa velikom zabrinutošću primila vijest o terorističkom napadu.

"Čvrsto verujemo da terorista ne može biti vernik, niti da vernik može biti terorista. Ovakav neljudski čin treba dodatno ujediniti sve građane Srbije da zajednički čuvamo mir u našoj domovini, radi sigurnije sadašnjosti i srećnije budućnosti naše dece", istakao je Jusufspahić.

Dodao je da počinilac ovog gnusnog čina nikada nije bio član Islamske zajednice Srbije, već je prema njegovim nezvaničnim informacijama pohađao objekte koji su van kontrole IZS, kojima upravljaju privatna lica koja nisu službenici IZS.

"S tim u vezi, molimo sve nadležne organe da učine dodatni napor kako bi Islamska zajednica Srbije, kao tradicionalna verska zajednica koja deluje preko 150 godina u Srbiji, dobila punu podršku u cilju ukidanja privatnih organizacija koje se svojim delovanjem direktno mešaju u nadležnosti Islamske zajednice Srbije, što je očito više puta do sada dalo veoma negativne rezultate na štetu mira, stabilnosti i suživota među narodima u Republici Srbiji", napisao je Jusufspahić.

Istakao je da ohrabruju poruke premijera Srbije Miloša Vučevića koji je ovaj čin opisao kao akt bezumlja, koji se ne može pripisati nijednoj religiji i nijednom narodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije