Ex -Yu

Oglasio se MUP Srbije povodom hapšenja Jutke

Oglasio se MUP Srbije povodom hapšenja Jutke
Foto: Screenshot/Facebook | Oglasio se MUP Srbije povodom hapšenja Jutke

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u nastavku akcije borbe protiv korupcije uhapsili su šest osoba, dok će protiv dve biti podnijete krivične prijave.

Uhapšeni su Milutin Jeličić Jutka (59), M. A. (44), A. S. (48), G. R. (56), M. I. (56) i D. K. (42), dok će krivične prijave biti podnijete protiv četrdesetsedmogodišnje i četrdesetčetvorogodišnje žene.

Sumnja se da je Jutka, bivši predsjednik opštine Brus, tokom 2017. i 2018. godine, suprotno zakonu izdavao zaključke na osnovu kojih su fizička lica mogla da postave privremene objekte i priključe ih u Nacionalni park "Kopaonik" na postojeću infrastrukturnu mrežu, čime je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

M. A., bivše odgovorno lice u opštini Brus, sumnjiči se da je pomogao M. J. u donošenju navedenih zaključaka tako što je posredovao kod G. R. i četrdesetsedmogodišnje žene, komunalnih inspektora, da ne izvrše inspekcijski nadzor nad privremenim objektima koji su postavljani na teritoriji Nacionalnog parka "Kopaonik", prenio je B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije