Ex -Yu

Određen pritvor zaposlenima u zatvoru Padinska skela: Krili zvjersko mučenje djeda Stanimira

Određen pritvor zaposlenima u zatvoru Padinska skela: Krili zvjersko mučenje djeda Stanimira
Foto: Facebook | Određen pritvor zaposlenima u zatvoru Padinska skela: Krili zvjersko mučenje djeda Stanimira

Sudija za prethodni postupak Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor četvorici zatvorskih službenika zavoda Padinska skela osumnjičenih da su izvršili krivično djelo Nesavjestan rad u službi u vezi sa smrću oštećenog Stanimira Brajkovića (74) iz Mladenovca 4. februara ove godine.

Pritvor je određen Slađanu K. zaposlenom na mjestu mlađeg nadzornika, kao i trojici komandira Dušanu K., Stefanu P. i Zoranu K., dok je ljekarki Vesni S. određen kućni pritvor uz elektronski nadzor (nanogvicu), saopšteno je iz tog suda.

Pritvor im je određen da ne bi uticali na svjedoke i da ne bi ponovili krivično djelo u kratkom vremenskom periodu, sem Vesni S. kojoj je određen samo da ne bi ponovila krivično djelo, prenosi Tanjug.

Svi osumnjičeni su prethodno na saslušanju u tužilaštvu negirali izvršenje krivičnog djela za koje se terete i iznijeli su svoje odbrane.

Povezana vijest:

Stravični detalji nakon smrti u zatvoru u Srbiji: Zvjerski mučen, pritvoren zbog petarde

Postoje osnovi sumnje da su ovi osumnjičeni izvršili navedeno krivično djelo u periodu od 24. januara do 4. februara 2024. godine tako što su u svojstvu službenih lica, kršenjem Pravilnika o načinu obavljanja poslova u službi za obezbjeđenje u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija i procedurama, propuštanjem dužnosti nadzora, očigledno nesavjesno postupali u vršenju službe, iako su bili svjesni da usljed toga može nastupiti teža povreda prava drugog, koja je i nastupila 4. februara 2024. godine u vidu smrti prekršajnog osuđenika S.B. koji je u tom zavodu izdržavao prekršajnu kaznu.

Takođe, očigledno nesavjesno postupanje tiče se i neevidentiranja povreda koje je zadobio S.B. u dnevnom izvještaju i neobavještavanju nadređenih o tome.

Podsjećamo da je protiv trojice osumnjičenih u toku istraga zbog krivičnog djela Teško ubistvo, jer su, kako se sumnja, od polovine januara do 4. februara 2024. godine u KPZ Padinska skela zajednički izvršili krivično djelo i pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju lišili života oštećenog S.B.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije