Ex -Yu

Nastavljeno suđenje Miroslavu Aleksiću

Nastavljeno suđenje Miroslavu Aleksiću
Foto: Tanjug/Arhiva | Nastavljeno suđenje Miroslavu Aleksiću

BEOGRAD - U Višem sudu u Beogradu danas je ispitivanjem svjedoka nastavljeno suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, optuženom za silovanje i seksualno uznemiravanje nekoliko polaznica te škole.

Svjedoci Natalija K. i Sara Z. su ostale pri svojim iskazima, a Aleksićev branilac na čiji zahtjev su svjedoci i pozvani nije imao pitanja za njih.

On je naveo da zbog teškog zdravstvenog stanja svog branjenika on ne želi da postavlja pitanja svjedocima, jer kako je rekao, želi da Aleksić što prije ode kući "kako ne bi izdahnuo u sudnici".

Sudija je postavio nekoliko pitanja Nataliji K, koja je navela da je ona pohađala Aleksićevu školu glume od 1997. do 1998. godine i da ne poznaje oštećene, ali da je imala slično iskustvo kao one.

Putem medija je, prema njenim riječima, vidjela da su djevojke prijavile Aleksića i tada je odlučila da ode i ona u policiju i da svoju izjavu.

Sljedeće suđenje zakazano je za 26. novembar za kada su pozvani svjedoci.

Sudija je na prethodnom suđenju pročitao nalaz i mišljenje vještaka u kom se navodi da je Aleksić sposoban da prati suđenje danima kojima ne prima hemioterapiju, zbog čega je njegov branilac negodovao i tvrdio da je vještačenje odrađeno neadekvatno.

Aleksić je optužen za četiri krivična djela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih djela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge djevojke.

Uhapšen je 16. januara 2021.godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elektronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta ukinut i kućni pritvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije