Ex -Yu

Na suđenju pušten razgovor kćerke ubijene i operatera u Hitnoj: Joj, ubio ju je

Na suđenju pušten razgovor kćerke ubijene i operatera u Hitnoj: Joj, ubio ju je
Foto: Pixabay | Na suđenju pušten razgovor kćerke ubijene i operatere u Hitnoj: Joj, ubio ju je

NOVI SAD - U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje Nikoli Teodoroviću (55) iz Novog Sada, koji se tereti za teško ubistvo supruge Gordane Teodorović (53), na svirep i podmukao način udarcima bušilicom u glavu.

Na glavnom pretresu nalaz je predočio vještak sudske medicine koji je izjavio da je žrtva zadobila ukupno 15 povreda, i da su udarci u potiljak i iza uha bili fatalni, a pušten je i potresan audio snimak razgovora Nikoline i Gordanine kćerke sa operaterom Hitne pomoći na kome se jasno čuju povici: "Mama, mama! Joj, ubio ju je! Mama..."

Vještak sudske medicine prof. dr Igor Veselinović precizirao je da je Gordana zadobila najmanje deset povreda u predjelu glave i pet po rukama, koje se smatraju odbrambenim.

"Povrede pokazuju da su zadobijene za života i da su mogle nastati u desetak sekundi. Prvi udarac je bio u levu stranu čela, dok je sedela na kauču i gledala televizor a onda su usledili ostali. Žrtva je trpela bolove visokog intenziteta, a na šakama je imala prelom kostiju prstiju", objasnio je Veselinović.

Tijelo nesrećne žene zatečeno je u dnevnoj sobi, na podu je ležala potrbuške, pa se pretpostavlja da je pokušala da pobjegne, ali je izgubila svijest, poslije čega su joj se ugasile životne funkcije.

Na početku suđenja Teodorović je rekao da njihove dvije kćerke nisu bile kod kuće kada se dogodio incident i da je u jednom trenutku uzeo bušilicu koja je stajala u predsoblju, namjeravajući da je ostavi u špajz i da je tada udario suprugu koja je sjedela i gledala televizor.

Kada je poslije svega otišao na Temerinski most, odakle je vezavši sebi blok žicom skočio u vodu namjeravajući da se ubije, pozvao je kćerke rekavši da je gotovo i da ne može više da izdrži.

One su se odmah krenule prema kući, jedna od njih je ostala na mostu, dok je druga otišla do kuće da provjeri šta se desilo. Dok je išla prema kući, telefonom je pozvala Hitnu pomoć, govoreći adresu i navodeći da je možda riječ o ubistvu.

Na audio snimku razgovora sa operaterom ove medicinske službe, reprodukovanim u sudnici, jasno se čuju povici:

"Mama, mama! Joj, ubio ju je! Mama..."

Odgovarajući na pitanje Javnog tužioca zbog čega je skočio sa mosta, Teodorović je rekao da mu je namjera bila da se ubije, jer mu ne treba život bez supruge i kćerki, prenosi Blic.

Suđenje se nastavlja 27. septembra, za kada su planirane završne riječ a obje kćerke osumnjičenog Teodorovića, iskoristile su svoje pravo i kao privilegovani svjedoci nisu svjedočile. Isto je učinila i rođena sestra sada pokojne Gordane.

Podsjećamo, Teodorović se sumnjiči da je 11. marta, u porodičnoj kući u Ulici Diane Budisavljević u novosadskom naselju Klisa usmrtio svoju suprugu udarcima bušilicom u glavu, nakon čega je sjeo u kola i odvezao se do Temerinskog mosta, gdje je pokušao da izvrši samoubistvo, ali su ga pripadnici ribočuvarske službe i policije izvukli iz vode.

Nikola je u novosadsku palatu pravde doveden iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, a nadležno javno tužilaštvo je ostalo pri prijedlogu o obaveznom psihijatrijskom liječenju okrivljenog, sa čim se složio i njegov branilac, uz zahtjev da se njegov branjenik izuzme od krivičnog gonjenja zbog neuračunljivosti.

Po mišljenju branioca po službenoj dužnosti, Nikola Teodorović kobnog dana nije bio u stanju da shvati značaj svog djela i upravlja svojim postupcima.

Medicinski vještak iz Beograda, dr Vladimir Stojković, na pitanje o trenutnom stanju okrivljenog, još na prošlom glavnom pretresu u sudu izjavio je da on smatra da je Nikola T. sposoban da učestvuje u procesu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije