Ex -Yu

Na Cetinju palo čak 150 litara kiše po metru kvadratnom

Na Cetinju palo čak 150 litara kiše po metru kvadratnom
Foto: RTCG | Na Cetinju palo čak 150 litara kiše po metru kvadratnom

Veliko nevrijeme zahvatilo je juče Crnu Goru, a kako je saopštila meteorolog Daliborka Gojković Bajčeta, na Cetinju je za 24 sata palo najviše kiše - 150 litara po kvadratnom metru.

U Budvi je palo 131 litara po kvadartnom metru, u Podgorici 116, u Herceg Novom 109, a u Baru 96 litara po metru kvadratnom.

"U ostalim mjernim mjestima palo je manje od 90 litara po metru kvadratnom. Više padavina je bilo na jugu, nego na sjeveru", rekla je Gojković Bajčeta za emisiju "Mreža".

Prema njenim riječima, u ranim jutarnjim satima danas je bilo manje padavina, a kratka stabilizacija se očekuje već sutra.

Suvo vrijeme, pak, neće potrajati, pošto nas, najavljuje Gojković Bajčeta, već ponovo u četvrtak očekuju nove padavine.

"U četvrtak se očekuje veće naoblačenje koje će u južnim i centralnim predjelima usloviti kišu. Padavine će se prošiti na cijelu Crnu Goru. U noći između četvrtka i petka očekuju se intezivnije i obilne padavine, pa će do nedjelje biti promjenljivo i nestabilno", najavila je Gojković Bajčeta.

Za vikend, kako je kazala, biće hladno i suvo vrijeme, a na sjeveru možda će biti ponegdje slabih padavina, prenosi RTCG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije