Ex -Yu

Mladić na aplikaciji za upoznavanje lagao da je žena pa iznuđivao muškarca

Mladić na aplikaciji za upoznavanje lagao da je žena pa iznuđivao muškarca
Foto: Pexels/Ilustracija | Mladić na aplikaciji ua upoznavanje lagao da je žena pa iznuđivao muškarca

Zagrebačka policija prijavila je 26-godišnjaka koji je osumnjičen da je pod prijetnjama iznudio 8.700 evra od 41-godišnjaka kojega je ranije uvjerio da putem internetskog oglasa za upoznavanje komunicira sa ženskom osobom.

Policija je saopštila da sumnja da je 26-godišnjak proteklog avgusta, s unaprijed stvorenom namjerom pribavljanja protivpravne imovinske koristi, otvorio putem internetskog portala lažni profil na ime ženske osobe i objavio oglas za upoznavanje.

Nakon što je 41-godišnjak putem aplikacije razmijenio više poruka, vjerujući da komunicira sa ženom, osumnjičeni mu je uputio ozbiljne prijetnje i zatražio da mu u roku od pola sata uplati novac.

Prijetnje su kod 41-godišnjaka, ističe policija, izazvale osjećaj uznemirenosti i straha za vlastiti život pa je osumnjičenom uplatio više stotina evra.

Sumnja se i da je 26-godišnjak tokom avgusta i septembra zaprijetio 41-godišnjaku da će sadržaj njihove komunikacije i međusobno razmijenjene fotografije učiniti dostupnima članici njegove porodice, kao i njemu drugim bliskim osobama.

Stoga je 41-godišnjak, dodaje policija, ponovo uplatio novac iznuđivaču, prenosi Index.

Nakon što je iznuđivač nastavio s ozbiljnim prijetnjama kako bi ga prisilio da mu uplati nekoliko hiljada evra, 41-godišnjak se konačno obratio policiji koja je pronašla osumnjičenog.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije