Ex -Yu

Mediji: Pao slučaj Agrokor

Mediji: Pao slučaj Agrokor
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL | Mediji: Pao slučaj Agrokor

Visoki kazneni sud je odlučio da je knjigovodstveno-finansijsko vještačenje KPMG-a Poljska, koje predstavlja ključni dokaz protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića i ostalih osumnjičenih, izbačeno iz spisa, objavio je RTL-ov portal Danas.hr, a u tekstu se zaključuje da je zbog toga pao slučaj Agrokor.

Time je Visoki kazneni sud potvrdio odluku Županijskog suda u Zagrebu da je vještačenje Ismeta Kamala za poljski KPMG, koje je plaćeno čak 1,3 miliona evra, nezakonito.

Kao što je poznato od ranije, za vještačenje, inače najskuplje u hrvatskoj istoriji, koje je potpisala poljska podružnica KPMG-a Todorićeva odbrana je tražila da se izdvoji iz spisa, tvrdeći da ga je napravila hrvatska podružnica KPMG-a pri čemu bi se radilo o sukobu interesa jer su u prošlosti radili za Ivicu Todorića, ali i tadašnju vanrednu upravu Agrokora.

Todorića i njegovih 14 suoptuženika optužnica tereti da su od 2006. do 2017. oštetili koncern za 1,2 milijarde kuna. Od toga je Ivici Todoriću, kako tvrdi tužilaštvo, pribavljeno 923,6 miliona kuna, a ostatak od oko 320 miliona kuna nizozemskom Agrokor Investmentu BV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije