Ex -Yu

Medicinska sestra udarila Luku (15), umro poslije devet dana

Medicinska sestra udarila Luku (15), umro poslije devet dana
Foto: Nezavisne/Arhiva/Ilustracija | Medicinska sestra udarila Luku (15), umro poslije devet dana

Tražim maksimalnu kaznu od osam godina za smrt mog deteta, iako je i to blaga sankcija. Njemu je smrtne povrede nanela medicinska sestra, koja mu nije pomogla, pa je preminuo posle devet dana provedenih u komi.

“Tog 30. aprila 2022. godine, kad ga je okrivljena udarila kolima dok je vozio motocikl, ubijena je i naša porodica, jer nam se zatrlo seme”, rekao je na završnom ročištu 11. septembra u Osnovnom sudu u Somboru Dragan Jovović iz Ratkova kod Odžaka, otac stradalog dečaka Luke Jovovića (15).

Izricanje presude okrivljenoj N.A. (23), takođe iz Ratkova, zakazano je za 17. septembar, a osnovni javni tužilac Predrag Ivanišević predložio je da joj se izrekne kazna zatvora od tri i po godine i zabrani upravljanje motornim vozilom B kategorije u trajanju od pet godina, kao i da snosi troškove krivičnog postupka.

“Treba uzeti u obzir otežavajuće i posebno otežavajuće okolnosti, koje se tiču ponašanja okrivljene posle izvršenja krivičnog dela jer, iako nije optužena za nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi, treba imati u vidu da je ona medicinski radnik, da nije prišla i pomogla oštećenom posle nezgode”, naglasio je tužilac.

On je istakao i da su okrivljena i njena familija poslije udesa podnijeli brojne prijave protiv porodice Jovović i pozivali policiju kad god bi dječakovi roditelji i njegove dvije rođene sestre došli da obiđu spomen-obilježje Luki, podignuto na mjestu njegovo pogibije, ispred kuće okrivljene. Sem toga, kazao je tužilac, s njene strane je bilo i inicijativa da se spomen-obilježje dječaku ukloni.

“Podneto je 59 prijava protiv nas. Kad odlazimo na mesto nesreće, ona i njena porodica izlaze, puštaju muziku... Tri puta smo dobili zabranu pristupa i komunikacije, kao da bismo mi prišli onoj koja je usmrtila naše dete. Ona se nije pokajala, ni izvinila za ono što je uradila”, rekao je Dragan Jovović, koji je oficir Policijske stanice u Odžacima.

Okrivljena N.A. je u svojoj završnoj riječi izjavila da joj je žao što se nezgoda dogodila, da ne može ni da zamisli bol koji trpi Lukina porodica, ali da pati i njena porodica, prenose Novosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije