Ex -Yu

MUP gume i servis za audi A8 platio 20.860 evra

MUP gume i servis za audi A8 platio 20.860 evra
Foto: Pixabay | MUP za nabavku guma i servis za audi A8 dao 20.860 evra

PODGORICA - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore, na čijem je čelu Danilo Šaranović, platilo je 17.240 evra bez PDV-a za servisiranje i nabavku četiri ljetnje gume i njihovu ugradnju na specijalni blind audi A8.

Pomenuti auto je prethodno je oduzet u krivičnom postupku, a potom dodijeljen policijskom Odsjeku za obezbjeđenje domaćih štićenih ličnosti.

Sa PDV-om, vrijednost te nabavke je 20.860 evra, piše "Dan".

Posao između MUP-a i izabranog dobavljača, firme "Vujačić kompani", sklopljen je 22. avgusta. Prema ugovoru koji je objavljen na sajtu Elektronskog portala javnih nabavki (CEJN), garantni rok za gume je 24 mjeseca od dana njihove isporuke.

Pored nabavke guma, MUP je za ovo vozilo tražio i uslugu servisa, koja je trebalo da obuhvati motorno ulje, filter ulja, klimu, zaptivni prsten, vijak, disk pločice, kabl indikatora istrošenosti prednjih i zadnjih disk pločica, pregradni lim, kočionu tečnost, usluge servisa.

"Dan" je ranije objavio da procijenjena vrijednost tog automobila, prema nalazu procjenitelja s kraja juna ove godine, iznosi 42.000 evra. Radi se o specijalnom putničkom vozilu tipa "A8 Security 6.3 FSI W 12 QUATTRO", koje je proizvedeno 2012. godine.

"Dan" je sredinom jula pitao podgorički Viši sud kome je ovo vozilo oduzeto, da li je predmet pravosnažno okončan i da li je u ovom slučaju došlo do trajnog oduzimanja audija A8 registarskih oznaka PG-FN-692. Prema broju rješenja koje je ministarstvo objavilo u svom dokumentu, iz Višeg suda nam je odgovoreno da su provjerili predmet te oznake (Kris.br. 86/22) u svojoj elektronskoj evidenciji, ali da se on ne odnosi na oduzimanje pokretnih stvari, odnosno putničkog motornog vozila.

Automobil je oduzet u krivičnom postupku, a od Uprave za državnu imovinu tražio ga je MUP zbog nedostatka specijalnih vozila koja su im potrebna za obavljanje redovnih aktivnosti iz nadležnosti Odsjeka za obezbjeđenje domaćih štićenih ličnosti.

U informaciji ministarstva konstatovano je da je Uprava za državnu imovinu to vozilo preuzela od Specijalnog policijskog odjeljenja 13. februara 2023. godine, shodno Zakonu o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću, a da je rješenjem Višeg suda u Podgorici Kris.br. 86/22 od 13. septembra 2023. godine izrečena mjera bezbjednosti privremenog oduzimanja audija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije