Ex -Yu

Ljekar propisivao pacijentu enormne količine hormona rasta, Fond oštetio za 900.000 evra

Ljekar propisivao pacijentu enormne količine hormona rasta, Fond oštetio za 900.000 evra
Foto: N.N. | Ljekar propisivao pacijentu enormne količine hormona rasta, Fond oštetio za 900.000 evra

BEOGRAD - U Srbiji je policija uhapsila ljekara iz Jagodine koji je jednom pacijentu propisivano enormne količine hormona rasta, čime je tom pacijentu pribavio imovinsku korist od 105.188.985 dinara /oko 900.000 evra/ i za isti iznos oštetio Republički fond za zdravstveno osiguranje.

Doktor čiji su inicijali M.M, zaposlen u Domu zdravlja Jagodina uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, a uhapšen je i pacijent N.N. iz Jagodine osumnjičen za pomaganje, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije.

Sumnja se da je doktor M.M. od 1. januara 2019. do 9. januara 2023. godine, na osnovu dokumentacije ljekara specijaliste za koju je znao da je neistinite sadržine, a koju mu je dostavio N.N, tom pacijentu uveo u terapiju lijek "somatropin", poznatiji kao hormon rasta, i propisao mu 4.149 pakovanja tog lijeka.

Lijekove ukupne vrijednosti oko 105.188.985 dinara /oko 900.000 evra/ pacijent N.N. je, kako se sumnja, podizao u apotekama.

Hapšenje su izvršili pripadnici MUP-a Srbije Uprave kriminalističke policije, po nalogu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije