Ex -Yu

Ljekar optužen za prijetnje: "Sa vama se može razgovarati samo sa kalašnjikovom"

Ljekar optužen za prijetnje: "Sa vama se može razgovarati samo sa kalašnjikovom"
Foto: Photo Source: Kaboompics.com/Pexels | Ljekar optužen za prijetnje: "Sa vama se može razgovarati samo sa kalašnjikovom"

Ljekar (52) optužen je zbog prijetnje, jer je ljetos poručio članicama komisije Hrvatske liječničke komore da će sa njima razgovarati "sa kalašnjikovom".

Tužilaštvo optužnicom za njega traži osam mjeseci zatvora uslovno na dvije godine.

Incident se, prema optužnici, dogodio 17. jula 2024. oko 11.45 sati u prostorijama Hrvatske liječničke komore. Tamo su mu članice komisije saopštile da nije zadovoljio na ispitu za obnavljanje odobrenja za samostalni rad, a on je nakon toga eksplodirao: “S vama se može razgovarati samo s kalašnjikovom, to je jedini jezik koji ćete vi razumjeti!”, prenosi N1.

Tri članice toga su se uplašile i sve prijavile, a slučaj će uskoro doći i do suda. U međuvremenu je ljekar dobio zabranu dolaska u Hrvatsku liječničku komoru, kao i kontaktiranja s članicama kojima je prijetio.

I dok ljekar nije želio iznijeti svoju obranu, članice komisije precizno su opisale što se događalo tog dana u Hrvatskoj liječničkoj komori.

“Nije pokazao dovoljnu razinu znanja, odnosno nije znao odgovore na neka važna pitanja iz medicine. Zbog toga samo mu 20-ak minuta nakon ispita obznanile da nije prošao ispit. Tada nam je ljutito rekao da se s nama ne može razgovarati nikako drugačije nego s kalašnjikovom, te da ništa drugo ni ne zaslužujemo”, svjedočile su. Jedna je dodala kako ga je čula da je rekao i daje “komora zločinačka organizacija”, navedeno je u optužnici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije