Ex -Yu

Lajčak o novoj rundi dijaloga u Briselu

Lajčak o novoj rundi dijaloga u Briselu
Foto: Tanjug/AP | Lajčak o novoj rundi dijaloga u Briselu

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izrazio je nadu da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti doći na novu rundu dijaloga u Briselu "sa vizijom i političkom hrabrošću" koja je, kako je rekao, potrebna da bi se dve strane približile evropskoj budućnosti.

Lajčak je na Fejsbuku, uoči današnjeg dijaloga na visokom nivou o normalizaciji odnosa, istakao da je posvetio prethodnu nedelju temeljnim pripremama.

"Posjetio sam Kosovo i Srbiju kako bih razgovarao o svrsi ovog sastanka - da se sagledaju dostignuća i planiraju naredni koraci, naročito u vezi sa primenom Sporazuma o putu ka normalizaciji", poručio je Lajčak.

On je ocijenio da su razgovori bili otvoreni, iskreni i važni za normalizaciju odnosa.

Dodao je i da je bio i u Grčkoj kako bi razgovarao o perspektivi za pristupanje Zapadnog Balkana na Konferenciji o miru i održivom rastu u Atini.

Lajčak je rekao da je zve spremno za današnji sastanak.

"Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da Kosovo i Srbiju približe njihovoj evropskoj budućnosti", naveo je sinoć Lajčak na Fejsbuku, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije