Ex -Yu

Kavčani uhapšeni u Piranu: Planirali likvidacije u Sloveniji?

Kavčani uhapšeni u Piranu: Planirali likvidacije u Sloveniji?
Foto: Wikipedia | Kavčani uhapšeni u Piranu: Planirali likvidacije u Sloveniji?

Tri osobe uhapšene su u velikoj policijskoj akciji u Piranu u Sloveniji.

 

Kako Telegraf.rs saznaje, među uhapšenima su i navodni pripadnici "kavačkog klana", Dušan Đ. i Stefan B., koji se sumnjiče da su u Ljubljani početkom prošle godine likvidirali Igora Mančića, a sumnjiče se za ubistva i drugih pripadnika "škaljarskog klana".

Policija je prilikom hapšenja morala da upotrijebi sredstva prinude, a jedna osoba je povrijeđena i potrebna joj je ljekarska pomoć.

Kako javlja 24ur, vjeruje se da su pripadnici kavačkog i suparničkog škaljarskog klana planirali likvidacije u Sloveniji, ali im je slovenačka policija osujetila planove.

"U interesu istrage i zaštite ličnih podataka, možemo samo potvrditi da je ljubljanska kriminalistička policija, u saradnji sa drugim policijom i upravama i jedinicama na području Portoroža, sprovodila mjere u okviru istrage protiv krivično gonjeno krivično djelo u režiji nadležnog državnog tužilaštva“, naveli su iz PU Ljubljana.

Policija je, prema pisanju Primorskih novica, zatvorila Belokrišku cestu u Piranu.

Iz Tužilaštva je potvrđeno da su privedene tri osobe, te da je jednoj pružena ljekarska pomoć jer je prilikom hapšenja zadobila lakše povrede.

"Pri tome potvrđujemo da prilikom hapšenja nije korišćeno vatreno oružje i da bezbjednost drugih lica nije bila ugrožena niti da niko drugi nije povrijeđen", objasnili su iz Tužilaštva.

Rekli su da zbog istrage koja je u toku ne mogu da iznose više detalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije