Ex -Yu

Haos u Crnoj Gori: Opozicija blokirala Spajića da dođe do govornice (VIDEO)

Haos u Crnoj Gori: Opozicija blokirala Spajića da dođe do govornice (VIDEO)
Foto: YouTube / Printscreen | Haos u Crnoj Gori: Opozicija nije dopustila premijeru Spajiću da dođe do govornice

​PODGORICA - Premijerski sat, na kojem je predsjednik crnogorske vlade Milojko Spajić trebao odgovarati na pitanja poslanika, nije održan u ponedjeljak jer je dio opozicije stao ispred govornice ne dozvoljavajući da se sjednica održi.

Poslaniciopozicione Demokratske partije socijalista (DPS) na taj način protestovali su jer je Spajić prošlog petka par sati prije ponoći otkazao učešće na premijerskom satu koji se trebao održati u subotu, tražeći da se pomjeri za ponedjeljak.

Oskar Huter (DPS) je kazao da premijer može doći u parlament kad bude pozvan "a ne kad on hoće".

Poslanici DPS-a su stali na sredinu parlamenta, ispred stola predsjednika parlamenta Andrije Mandića, ne dopuštajući održavanje sjednice.

Mandić je pokušao održati Skupštinu, ali poslanici DPS-a to nisu dozvoljavali. Na kraju je zaključio zasjedanje najavljujući da će se ono nastaviti novim premijerskim satom. Dodao je da ne želi da se sve završi pozivanjem osiguranja da udalji poslanike DPS-a.

Crnogorski premijer Milojko Spajić u petak naveče je otkazao učestvovanje na premijerskom satu zbog, kako je prvobitno saopšteno iz njegovog kabineta, službenog puta u Brisel.

Ali u subotu, kad se trebala održati sjednica, viđen je u kafićima u Podgorici. To je izazvalo revolt opozicije koja je utvrdila da premijer ne poštuje zakonodavno tijelo.

Odgovarajući na pitanja novinara o tome zašto se nije pojavio u subotu na premijerskom satu, Spajić je kazao da je šef kluba zastupnika DPS-a Andrija Nikolić "tražio da radi građana to bude u ponedjeljak", dodajući da nije bio u Briselu već da je rekao da ne može učestvovati "radi posjeta", prenosi "Tportal".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije